Ga naar hoofdinhoud

Highway M TN en Herakles op herhaling

Foto: Melanie Brevink

De uitslag van ronde 2 van de Blom Hengstencompetitie kon vanavond in Zuidbroek onder het kopieerapparaat. Opnieuw was de vlijmscherpe Highway M TN niet te stuiten, ook niet door dat andere geweldige springpaard Herakles.

Zes combinaties plaatsten zich vanavond in de Van der Valk-hal voor de barrage. Daaronder ook de publieksfavoriet Marcel de Boer die – met geleende kleren van Albert Zoer en Henk Frederiks – in moest vallen voor zijn gewond geraakte stalruiter Lennard de Boer. Heineken VK VDL sprong als een raket, maar de haakse draai naar de dubbel was teveel gevraagd.

Uit het boekje

Eerste starter Zoï Snels nam met Highway M TN geen gekke risico’s, maar reed wel een barragerit uit het klassieke boekje: 0/38.35. Kimberley Winsingh wilde met Herakles nu wel eens vóór Snels en Highway eindigen en haalde halsbrekende toeren uit. Maar het tempo ging er in de haakse wendingen uit, waardoor 0/39.57 niet meer dan de tweede plaats opleverde.

High Shutterfly en Tannan VM Z

Met een tijdfout eindigde Richard Kapteyn op High Shutterfly als derde, gevolgd door Kristian Houwen met de vermogende Taloubet-zoon Tannan VM Z (4).


Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook