Ga naar hoofdinhoud

Ieren beheersen Grand Prix van Wellington

Shane Sweetnam, hier met Chaqui Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Ierse springruiters zijn in goede doen op het Winter Equestrian Festival in Wellington. Ook de Grand Prix die gisteren week acht van het Festival afsloot kreeg in de vorm van Shane Sweetnam een Ierse winnaar en  zijn landgenoot Conor Swail pakte de tweede plaats. Ali Wolff hield de Amerikaanse eer hoog door derde te worden.

Shane Sweetnam had met Cobolt al de Challenge Cup gewonnen en en samen met zijn landgenoten won hij de landenwedstrijd. Ook in de Grand Prix reed Sweetnam een ijzersterke wedstrijd, nu met de Zangersheide hengst Chaqui Z (v. Chacco-Blue).

Niet de snelste

In de barrage van de Grand Prix, die zeventien combinaties telde, zette Shane Sweetnam de snelste tijd van 41,79 seconden op de klokken. Zelf was Sweetnam niet zeker van zijn overwinning, want Chaqui Z is niet het snelste paard van nature. Toch kwam niemand meer aan de tijd. Alleen Conor Swail kwam met Rubens LS La Silla (v. Rebozo LS La Silla) erg dicht bij, de klok stopte op drie honderdste van Sweetnams tijd: 41,82 seconden.

Farrington snelste vierfouter

Ali Wolff reed met Casall (v. Casall) de derde tijd, 43,02 seconden. Drie ruiters doken wel onder de tijd van Sweetnam, maar dat ging ten koste van een springfout. Kent Farrington was de snelste vierfouter met Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof).

Balk voor Dubbeldam

Jeroen Dubbeldam kreeg met SFN Zenith (v. Rash R) en balk in het basisparcours en eindigde op plaats 21.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.