Ga naar hoofdinhoud

Ierland wint FEI Nations Cup Wellington voor tweede jaar op rij

Shane Sweetnam, hier met Chaqui Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Ierse team, bestaande uit Cian O’Connor, Paul O’Shea, Conor Swail en Shane Sweetnam, won gisterenavond de FEI Nations Cup op het Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida. Het Amerikaanse team werd tweede en Brazilië mocht zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking.

Gedeeld eerste

Na de eerste omloop stonden Ierland en Brazilië op een gedeelde eerste plaats met nul fouten. Het Ierse team scoorde in de tweede omloop slechts vier fouten waar de Brazilianen zestien fouten moesten incasseren. Het Amerikaanse team wist zich tussen de andere teams te nestelen met vijf fouten in de eerste omloop en acht in de tweede.

Ierse starts

Sweetnam was met Chaqui Z (v. Chacco Blue) de eerste starter van het Ierse team. In beide omlopen zorgde hij voor het wegstreepresultaat van het team door tijdsoverschrijding in de eerste en een balk in de tweede omloop. O’Shea bleef beide ronden foutloos met de tienjarige KWPN’er Skara Glen’s Machu Picchu (v. Silverstone). Conor Swail reed Rubens LS La Silla (v. Rebozo LS) foutloos door de eerste manche maar liet een balk vallen in de tweede.
Cian O’Connor verzilverde de winst voor zijn team door twee foutloze ronden te rijden met Seringat (v. Chef Rouge).

Vier tot en met acht

Het Engelse team werd vierde, Canada werd vijfde en Argentinië zesde. Venezuela en El Salvador sloten de klassering op plaats zeven en acht. Beide teams kwamen door de vele fouten in de eerste omloop niet in aanmerking voor de tweede omloop.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.