Ga naar hoofdinhoud

Jumping de Driehoek legt lat weer hoger

De derde internationale editie van Jumping de Driehoek van 6 tot en met 9 augustus bij de familie Schuttert in Stegeren wordt nog grootser aangepakt. De prijzenpot tijdens CSI Ommen is voor de ruiters flink gestegen.

Er zijn vier hoog gedoteerde rankingproeven waarin ze punten kunnen verdienen voor de wereldranking en er is elke dag een show voor de toeschouwers. “Elk jaar proberen we een stap vooruit te zetten en zijn we op zoek naar een kwaliteitsverhoging voor zowel de sport als het publiek. Zo is het prijzengeld in de Grote Prijs op zondagmiddag verhoogd naar 62.000 euro. “We leggen de lat voor onszelf steeds hoger. Het is een hele klus om de financiering rond te krijgen, maar het ziet er goed uit”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert.

Een publiekstrekker zal de Puissance, het springen over een zeer hoge muur, op vrijdagavond zijn met een Kia Picanto voor de winnaar. De overige deelnemers krijgen 10.000 euro te verdelen.

Over Jumping de Driehoek

Jumping de Driehoek begint op woensdag 5 augustus met landelijke rubrieken in de klasse L en M, zodat ruiters uit de regio en daarbuiten de mogelijkheid krijgen om te starten in een internationale ambiance. Op donderdag beginnen de internationale springwedstrijden, met ‘s avonds een nationale menwedstrijd. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam geeft zaterdagavond te paard een springclinic, waarna het spectaculaire 1.45m jachtparcours van start gaat. Op zondag zijn er tuigpaard rubrieken voor en na de afsluitende Grote Prijs.

 

Bron: Jumping de Driehoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook