Ga naar hoofdinhoud

Lauren Hough: ‘Je hebt wat geluk nodig’

Lauren Hough met Ohlala Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met minimaal verschil won Lauren Hough gistermiddag de hoofdrubriek op het CSIO5* in Hickstead met de KWPN-merrie Adare (v. Royal Bravour). "Je hebt ook wat geluk nodig," zei de Amerikaanse na haar rit waarin de vier honderdste sneller was dan Matthew Sampson met Jaguar van de Berghoeve (v. Emerald). Beste Nederlander was Harrie Smolders met Hos d'O (v. Dollar dela Pierre), hij kreeg een balk en eindigde op de 26ste plaats.

Lauren Hough, die acht maanden van het jaar bij haar partner Captain Mark Phillips op het Britse landgoed Gatcombe woont, zag de winst in de 1,50m-rubriek als mooie voorbereiding op de de Grand Prix van zondag. “Ik probeerde een fijn tempo te rijden zonder te hard te gaan om mijn paard fris te houden voor zondag,” vertelde de Amerikaanse, “ik heb niet alle risico’s genomen. Je hebt ook geluk nodig.” Adare is een twaalfjarige merrie die is gefokt door G. Wolbersen uit Wijster. Kevin Olsmeyer reede de eerste internationale rondjes met de merrie voordat ze naar Amerika vertrok.

Van de 22 barrage-kandidaten was Hough met de Royal Bravour-merrie Adare de snelste in 42,20 seconden. En de top drie lag dicht bij elkaar want Matthew Sampson klokte met de pas achtjarige Jaguar van de Berghoeve 42,25 en de nummer drie Robert Smith reed Bavi (v. Balou du Rouet) in 42,99 seconden over de finish.

De Britten Robert Whitaker en Spencer Roe maakten de top vijf vol. Ook zij reden een nulronde met hun paarden Noble Warrior (v. Warrior) en de Padinus-zoon Wonder Why. Met een balk in het basisparcours werd Harrie Smolders met Hos d’O 26ste.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht Hickstead

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook