Ga naar hoofdinhoud

Nederland gedeeld vijfde in Nations Cup

Update
Johnny Pals met Fernando Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Dublin Horse Show werd er zojuist gestreden om de etappe-overwinning in de Furusiyya FEI Nations Cup. De Nederlandse springruiters werden daarin gedeeld vijfde. Hoofdrollen waren weggelegd voor Johnny Pals en Ruben Romp die twee vlekkeloze foutloze omlopen reden. De overwinning kwam in handen van Italië die in de beslissende barrage de thuisrijdende Ieren naar de tweede plek verwees.

Na twee omlopen stonden zowel Italië als Ierland op nul strafpunten. Een barrage moest er aan te pas komen om de beslissing te laten vallen. Voor Ierland verscheen daarin Denis Lynch met All Star 5 aan de start. Met zes strafpunten kwam hij over de finish. De Italiaan Piergiorgio Bucci mocht zich met Casallo Z nog een fout permitteren om de overwinning binnen te slepen maar hij hield het hoofd koel door ook in de barrage foutloos te blijven waardoor Italië de zege pakte. Ierland werd voor eigen publiek dus tweede. De Amerikanen mochten zich na een ietwat teleurstellende tweede omloop alsnog als derde opstellen.

Rob Ehrens stelde in Dublin, met de combinaties Vincent Voorn met Quinlan, Michel Hendrix met Baileys, Ruben Romp met Audi’s Teavanta II C Z en Johnny Pals met Fernando, een team op zonder ruiters die zijn geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ehrens reageert na afloop tevreden; “Het is knap zoals we hier gepresteerd hebben. Gedeeld vijfde is een prima resultaat. We waren wat gehandicapt naar Dublin toegekomen na het uitvallen van Henk van de Pol. Daardoor kon ik op korte termijn niet een extra combinatie oproepen en waren we hier maar met vier ruiters. Quinlan het paard van Vincent Voorn trapte in de eerste manche op zijn hoefbal en hebben we in het belang van het paard niet meer terug laten komen in de tweede. Michel Hendrix reed goed met Baileys. Hij heeft een brok ervaring opgedaan in deze wedstrijd.”

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook