Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders op het podium in Samorin

Sander Geerink
Sander Geerink. Foto: De Paardenkrant

De Nederlandse springruiters die op het CSI2* in Samorin in actie zijn hebben gisteren in verschillende rubrieken goede prestaties neergezet. Zo haalden Sander Geerink en Timothy Hendrix een derde en vierde plaats in de Silver Tour finale. Monique van den Broek werd derde in de 'Consolation class' en Amber Feijen reed zich naar de derde plaats in de rubriek voor 7-jarige springpaarden.

De finale in de Silver Tour werd over 1.45m verreden en maar liefst 24 combinaties plaatsten zich voor de barrage. De Fransman Severin Hillereau won op overtuigende wijze met zijn paard Qiouc d’Irleau (v. Ephebe for Ever), hij zette 42.75 seconden op de klokken. Om de tweede, derde en vierde plaats werd er hard gestreden tussen Sander Geerink, Timothy Hendrix en Jörne Sprehe. De Duitse amazone was met Kick Like Bum (v. Kolibri) haar Nederlandse collega’s te snel af. Sprehe reed een tijd van 44.08 seconden. Sander Geerink zat er vlak achter met Robinson (v. Rubert R), 44.11 seconden en Hendrix was slechts een honderdste langzamer op de Cantos-zoon Very Nice. Monique van den Broek kwam met Air Nike Z van de Helle ook in de barrage, maar kreeg 8 strafpunten.

In de 1.40m rubriek ging het beter met Monique van den Broek, hierin werd ze derde op de 8-jarige Dacantos (v. Up to Date). In de barrage moest ze de meerdere erkennen in Andre Schröder, die voor Oekraïne uitkomt met Cavallero P (v. Cancoon) (43.05 seconden) en de thuisruiter Bronislav Chudyba met Quinsy (v. Quidam’s Rubin) (43.30 seconden). Van den Broek klokte 44.10 seconden. Met haar andere paard, Bea van de Helle (v. Castelino van de Helle) werd Van den Broek elfde.

De rubriek voor 7-jarige springpaarden kwam in handen van Luka Zalosnik. De ruiter uit Macedonië had de KWPN-merrie Eagel (v. Van Gogh) onder het zadel waarmee hij internationaal debuteerde. Amber Feijen werd met de Westfaalse merrie California Blue (v. Chacco Blue) derde achter Zdenek Zila op de in Tsjechië gefokte Loveen Monet (v. Cartouche). Monique van den Broek reed Dora van de Helle (v. Castelino van de Helle) naar de zevende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook