Ga naar hoofdinhoud

Oranje toppers Don VHP, Emerald en Glasgow Holsteins erkend

Jur Vrieling met VDL Glasgow van 't Merelsnest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Oranje-toppers Don VHP N.O.P. (Diamant de Semilly x Voltaire) en Emerald van 't Ruytershof N.O.P. (Diamant de Semilly x Carthago) van Harrie Smolders en Jur Vrielings toppaard Glasgow van het Merelsnest N.O.P. (Nabab de Reve x Darco) vanaf dit seizoen ook Holsteiner merries dekken. De drie Belgisch gefokte hengsten werden erkend via het Holsteiner Zuchtversuch. 

Erkend via die weg werden ook Paul Schockemöhles veertienjarige Conthargos (Converter x Carthago) en de Grand Prix-dressuurhengst Franziskus (Fidertanz x Alabaster).

Reservekampioenen

Deze week zal de Holsteiner fokkerij overigens met nog meer hengsten worden verrijkt, de voorjaarskeuring staat morgen op de agenda. Daarvoor is onder andere de nummer 3 van de BWP derde fase Prestige van het Kluizebos (Halifax van het Kluizebos x volle zus Clinton) aangemeld en ook de reservekampioen van de Bundeschampionate, United Touch S (Untouched x Lux) staat in de catalogus.

Paul Schockemöhle en Holsteiner Verband

Paul Schockemöhle heeft dit jaar ook de handen ineen geslagen met het Holsteiner Verband. Zo stelt hij samen met de hengstenhouderij van het stamboek de springtopper van de test in Schlieckau voor. Deze Stakkato’s Golden (v. Stakkato Gold) kwam gemiddeld uit op een 8,7 voor de springonderdelen. Stakkato’s Golden werd door de zoon van  Schockemöhles dierenarts dr. Philipp Genn gefokt uit de KWPN-merrie Erica (Canturano I x Indorado). Ook stelt Schockemöhle samen met het Holsteiner Verband een dressuurhengst voor: Goldball (Goldberg x Sir Donnerhall I).

Secret

Eckhard Wahlers van Gestüt WM heeft veeldekker Secret, die reeds DSP, Oldenburgs en Hannnoveraans is goedgekeurd, ook aangemeld voor de voorjaarskeuring.

Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.