Ga naar hoofdinhoud

Pius Schwizer oppermachtig in Parijs

Pius Schwizer

In het zadel van de Balou du Rouet-zoon Balou Rubin R heeft Pius Schwizer de Masters Open gewonnen, een 1,45 m-rubriek direct op tijd en fouten. Roger Yves Bost mocht als tweede opstellen, terwijl zijn landgenote Nina Mallevaey de top drie compleet maakte.

Schwizer ging vanmorgen als eerste van start en zette een zeer snelle en foutloze rit neer. Op de teller verscheen 61,93 seconden, wat direct de ‘time to beat’ was. De Zwitserse ruiter zag daarna 55 combinaties de finish passeren, maar geen van allen vormde een bedreiging voor Schwizer en zijn negenjarige ruin.

De enige ruiter die enigszins in de buurt van Schwizer’s prestatie wist te komen, was Bost. De Fransman kwam met de negenjarige Selle Français-gefokte Tesway de la Batia (v. Calvaro) na 66,97 seconden over de finish, ruim vijf seconden langzamer dan de winnaar.

Mallevaey klokte met Solitude Au Vent (v. Quaprice Boimargot Quincy) een tijd van 70,02 seconden, waarmee ze ruim voorbleef op de Zwitser Jane Richard Phillips en Dieudonne de Guldenboom (v. Nabab de Reve).

Tijdfout Van der Vleuten

Jens van Grunsven zag met Cika één balk vallen. Harrie Smolders en Demi van Grunsven kwamen tot 12 en 16 strafpunten.

Met VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) kwam Maikel van der Vleuten wel foutloos over de eindstreep, maar een tijdsoverschrijding zorgde ervoor dat hij wel één strafpunt moest noteren.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook