Ga naar hoofdinhoud

Sander Geerink vierde in GP Michalowice en meer successen

Sander Geerink
Sander Geerink. Foto: De Paardenkrant

Stal Geerink reisde deze week naar het Poolse Michalowice en keer de terug met een vrachtwagen vol prijzen. Op de slotdag sprong Sander Geerink naar de vierde plaats in de Grand Prix met Bentley N. Daarvoor waren door Sander, maar ook door vader Peter en Rowen van der Mheen ook al de nodige prijzen in de wacht gesleept.

In de 1,45m-Grand Prix won de Pool Kamil Grzelczyk voor eigen publiek. Samen met Michael Költz moest Grzelczyk het in de barrage uitvechten wie de beste was. Költz kreeg met Anpowikapi (v. Askari) een balk en de Pool stevende vervolgens onbedreigd naar de overwinning met een foutloze ronde op Wibaro (v. Balou du Rouet).
Sander Geerink kreeg met de Numero Uno-zoon Bentley N een balk in het basisparcours. Maar door de snelle tijd werd hij vierde direct achter Msciwoj Kiecon met Aloubet KV (v. Taloubet K), een fokproduct van Cees Klaver.

Gold Tour

In de Gold Tour finale, over 1,40m, was er een vierde plaats voor Rowen van der Mheen. Hij was in de barrage foutloos met Bolton Gate Ben. De twaalfjarige ruin heeft hij nog maar net onder het zadel en debuteerde met de in Engeland gefokte ruin in Polen in de internationale piste. Sander Geerink volgde op de vijfde plaats. Ook hij bleef nul met een nieuw paard, Something Special (v. Apoleon Timpex). Peter Geerink had zich ook in de barrage gereden met de Carthino Z-zoon Florijn W, maar kreeg hierin een balk en werd achtste. De Pool Jaroslaw Skrzyczynski won de proef met Quintella (v. Sanvaro)

Silver Tour

In de Silver Tour finale was het weer raak voor de Nederlanders. Nu was het een derde plaats voor Sander Geerink en de Larino-zoon Amaretto. Elize van de Mheen werd zevende op Dubai (v. Unaniem) die tot voor kort onder Patrick van der Schans te zien was.

Twee keer winst in Youngster Tour

In de finale van de Youngster Tour voor zes- en zevenjarige springpaarden was het een feestje voor Sander Geerink die met Feestje B (v. Eldorado van de Zeshoek) won. En de ruiter uit Gelselaar feestte verder bij de vijfjarigen, die won hij met H.Eldorado B, ook een zoon van Eldorado van de Zeshoek. In deze groep was er voor Sander ook nog een zevende plaats met Hillitaire, zijn derde nakomeling van Eldorado. Nadieh van den Brink bleef op Hertogin VI S (v. Ramiro Z)  Geerink net voor.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook