Ga naar hoofdinhoud

Simon Delestre wint spannende strijd in CSI5*

Qlassic Bois Margot met Simon Delestre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het was spannend vanavond op Jumping Antwerpen waar de CSI5* rubriek verreden werd. De top 4 zat dichtbij elkaar. Uiteindelijk was het Simon Delestre die aan het langste eind trok en er met de overwinning vandoor ging. 

In deze rubriek over 1.50/1.55m, tevens kwalificatie voor de Grote Prijs, wisten 10 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Vijf combinaties hielden ook in de barrage de balken in de lepels waarbij de verschillen in tijd minimaal waren. Met een verschil van slechts 0.02 seconden op de nummers 2 ging de zege naar Delestre. Hij stuurde zijn Qlassic Bois Margot in een tijd van 38.37 seconden over de finishlijn. Daarmee wist hij te voorkomen dat de overwinning in handen kwam van landgenoot Pénélope Leprevost met Vagabond de la Pomme en de Ier Bertram Allen met Romanov. Deze beide combinaties finishten namelijk in exact dezelfde tijd van 38.39 seconden waardoor zij ex aequo op de tweede plek eindigden. Niels Bruynseels wist met Gancia de Muze voor eigen publiek ook in de barrage foutloos te blijven. In een tijd van 38.52 seconden werd deze combinatie vierde. Hoewel Janika Sprunger met KWPN’er Uptown Boy geen springfout maakte moest ze wel 1 tijdfout noteren waarmee ze op de vijfde plek eindigde.

Harrie Smolders en Apollonia 23 wisten in het basisparcours niet foutloos te blijven en eindigden daardoor op de 16e plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook