Ga naar hoofdinhoud

Snelle Alpicor brengt Knoester naar tweede plek

Glenn Knoester met Alpicor. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Glenn Knoester is de laatste tijd goed onderweg met de Lupicor-zoon Alpicor. Gisteren reed hij twaalfjarige ruin naar de tweede plaats in het 1,45m op het CSI3* in het Franse Canteleu. Knoester moest alleen William Funnell met de KWPN'er Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) voor zich dulden. Het verschil tussen de twee ruiters was een dikke seconde.

De 1,45m-hoofdrubriek van gisteren in Canteleu werd direct op fouten en tijd verreden. Glenn Knoester zette als 21ste ruiter een tijd van 63,67 seconden op de klokken met zijn scherpe Alpicor. De prestatie bleek maar moeilijk te verbeteren zonder fouten te maken. Tot over de helft van het deelnemersveld stond Knoester op kop totdat William Funnell in de ring kwam met de in Engeland gefokte Billy Angelo. De Brit snoepte ruim een seconde van Knoesters tijd af en pakte de zege.

Zoer en Van Grunsven een balk

Achter Knoester werd de Fransman Damien de Chambord derde met Viti de Longa (v. Contendro I). Albert Zoer was met Gigolo (v. Cicero Z) snel maar kreeg een balk. En dat overkwam ook Jens van Grunsven met Doma Sue (v. Dollar du Murier).

Six Bar

Op La Calido had Jens van Grunsven meer geluk in de Six Bar. Met de elfjarige Lord Lancer-zoon gaf de ruiter op in de laatste ronde over 1,90m en werd derde. Geoffroy de Coligny bleef met Ugano Castelforte (v. Capital) foutloos over deze hoogte en won de wedstrijd. Zijn landgenote Agathe Vacher kreeg een fout in de laatste omloop met Kuechenboy. De amazone werd tweede met de Lord Z-zoon die uit de fokkerij van Stal Roelofs uit Den Ham komt.

1,35m-rubriek

Eerder op de dag was er nog een achtste plaats voor Albert Zoer en Formidable (v. Clearway) in het 1,35m. Deze proef kwam in handen van Patrice Delaveau met Uthope de la Roque HDC (v. Kannan).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook