Ga naar hoofdinhoud

Spartacus TN naar Kutscher

De negenjarige KWPN-goedgekeurde hengst Spartacus TN (Stakkato x Grannus) van Team Nijhof, Kees van den Oetelaar en Haras Cooper vervolgt zijn sportieve loopbaan onder de Duitse springruiter Marco Kutscher. Eric van der Vleuten heeft het balletje opgegooid om een andere ruiter voor hem te zoeken. “Voor mijn gevoel moeten de prestaties beter kunnen. Het is wel een heel goed paard. Met alle vermogen en een klassieke manier van springen, maar een tijdje geleden heb ik er met Henk en Kees over gehad of het wel echt mijn soort paard is”, vertelt Eric van der Vleuten.

De Grand Prix-ruiter uit Mierlo, die al heel lang tot de Nederlandse top behoort, heeft zijn grootste successen behaald met paarden met veel bloed, die Rittig zijn en van nature snel kunnen schakelen in de galop. Spartacus is daarentegen een grote hengst met een grote galop. “Ook Spartacus heeft genoeg bloed, maar op een andere manier. Een type als Utascha, dat past mij het best. De resultaten van Spartacus waren ook wel goed. We werden vierde in de Grote Prijs van Hengelo en in de Grote Prijs van Roggel sprong hij ook fantastisch, maar al met al waren de resultaten te wisselvallig. Het leek mij goed om het eens te proberen met een andere ruiter. Ik heb het zelf aangekaart.”
Henk Nijhof waardeert de openheid van Eric van der Vleuten en is blij met de samenwerking. VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) en Zacharov TN (v. Clinton) presteren zeer goed met zoon Maikel. Voor Spartacus is een nieuw onderkomen gevonden op de stal van Ludger Beerbaum, waar Kutscher stalruiter is. Beerbaum vroeg al vaker naar de hengst. “Ze hebben hem een tijdje mogen uitproberen en Ludger was erg enthousiast. Hij zei: ‘Er springt vom Feinsten, nein, vom Aller Feinsten!”, vertelt Henk Nijhof. “Hij was ook zeer te spreken over hoe Eric hem heeft opgeleid. Het is de bedoeling dat Marco hem gaat rijden en uitbrengen.”
Bron: Horses.nl / Team Nijhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.