Ga naar hoofdinhoud

Topdag voor Van Asten in Lier

Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) op Indoor Brabant tijdens de Rolex Grand Prix Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Leopold van Asten heeft gisteravond in Lier de dag afgesloten met een ruime zege in de Grand Prix-kwalificatie met VDL Groep Zidane. Van Asten was met de Heartbreaker-zoon de enige in de zes man tellende barrage, die foutloos en binnen de tijd aan de finish kwam. Voor de ruiter was het al de tweede overwinning van de dag, in de 1,40m-rubriek was hij heer en meester met VDL Groep Jos van D’Abdijhoeve (v. Cooper van de Heffinck).

Van de zes combinaties, die zich plaatsten  voor de barrage van deze rubriek over 1,45m was Van Asten met de KWPN-ruin de enige Nederlander. Het duo kwam niet in de snelste tijd aan de finish, Geoffrey Cobbuat en Charlotte Spaas Levallois waren sneller, maar wel in de snelste foutloze tijd.

Cobbaut kreeg met ID 1 (v. Diamant de Semilly) vier strafpunten net als Spaas Levallois met Eblesse vh Scheefkasteel (v. Nonstop). Daarmee mocht het Belgische duo zich als derde en het Franse paar zich als vierde opstellen voor de prijsuitreiking.

Previtali was met Romeo (v. Contact van de Heffinck) de tweede combinatie, die van het hout afbleef. De Italiaanse ruiter kon alleen niet binnen de tijd blijven met de goedgekeurde Zangersheidehengst en eindigde met een strafpunt voor de tijd op de tweede plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook