Ga naar hoofdinhoud

Tweede plaats voor Smolders in Luik

Harrie Smolders met Capital Colnardo - Foto: Stefano Grasso/GCL
Harrie Smolders moest gisteren in Luik alleen de thuisrijdende Christophe Vanderhasselt voor laten gaan in de afsluitende rubriek van de dag. Smolders kwam in dit 1,50m-parcours in actie met Capital Colnardo en stuurde de Holsteinerhengst van Colman in 34,43 seconden foutloos rond. Daarmee kwam de Nederlandse ruiter ruim een halve seconde tekort om Vanderhasselt van de zege te kunnen houden.

Vanderhasselt had Identity Vitseroel  (v. Air Jordan) gezadeld voor deze rubriek en kwam in 33,81 seconden aan de finish. Vanderhasselts landgenoot Gregory Wathelet was met Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) goed voor de allersnelste barragerit, maar kreeg onderweg vier strafpunten en eindigde op de dertiende plaats.

Derde plaats

Smolders was met de twaalfjarige hengst de enige Nederlandse combinatie in de barrage en verwees met zijn barragerit John Whitaker met Argento naar de derde plaats. De Britse ruiter liet zijn goedgekeurde AES-hengst van Arko III in 34,89 seconden finishen na een foutloze rit.

Top vijf

De  top 5 werd verder compleet gemaakt door Jérôme Guery, die voor thuispubliek met Papillon Z foutloos finishte in 35,14 seconden en Lucia Le Jeune Vizzini met Cabalgaro Z. Het Italiaanse duo was met 35,77 seconden op de klok iets meer dan een halve seconde langzamer dan Guery en mocht zich met de Calvados Z- ruin als vijfde opstellen voor de prijsuitreiking.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook