Ga naar hoofdinhoud

Wathelet voortaan in het zadel van Eldorado de Hus

Gregory Wathelet hier met Conrad de HusFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Eldorado de Hus zal voortaan in de springring in actie komen met Gregory Wathelet. De Belgische ruiter neemt de teugels van de achtjarige zoon van Diarado over van zijn landgenoot Gilles Botton. Als vierjarige werd Eldorado onder Botton zesde op het Franse kampioenschap voor jonge dressuurpaarden en in 2015 nam het duo deel aan het WK voor jonge springpaarden in Lanaken bij de zesjarigen.

De bij het Westfalen, Zangersheide en Selle Francais-stamboek goedgekeurde hengst is niet de enige link tussen Wathelet en Xavier Marie van Stoeterij de Hus. Stoeterij de Hus zal zorgen dat de negenjarige Iron Man vd Padenborre (v. Darco), die in de stallen staat van de Belgische ruiter in Frankrijk beschikbaar is voor de fokkerij. Met Conrad de Hus behaalde Wathelet eremetaal op het EK in Aken.

Goedgekeurd

Afgelopen december werd Eldorado de Hus  goedgekeurd voor de dekdienst bij het Selle Francais en eerder kreeg de zwartbruine Darco-zoon ook al zijn goedkeuring bij het BWP. Iron Man won als zevenjarige brons op het Belgisch Kampioenschap en gaat nu internationaal op 1,50m-niveau met Wathelet.

 

Bron: Studforlife

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook