Ga naar hoofdinhoud

‘Ik wist dat hij het kon’, Hendrik-Jan Schuttert wint GP Salland

Update - Video
Hendrik-Jan Schuttert wint met Balboa HS de Grote Prijs van CSI Salland. Foto: FotoTrailer.

“Hier had ik mijn paard voor gespaard”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert na zijn zege in de Grote Prijs. “Ik wist dat hij het kon.” Schuttert was de snelste foutloze ruiter van de slechts vijf barragekandidaten vanmiddag in Mariënheem. Met Balboa HS (v. Tygo) reed de ruiter naar de overwinning.

Vorig jaar zat het duo er al dicht bij met een tweede plaats in de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs. “Afgelopen seizoen heeft Balboa ook goed gesprongen. Vaak foutloos in een Grote Prijs, maar wel af en toe met een tijdfout of in de barrage een balk. Super dat het nu lukt” aldus Schuttert.

De te kloppen tijd was die van Kristian Houwen uit Wanssum met de op dit niveau nog onervaren Edinburgh (v. Vleut). Maar alle insiders weten dat deze KWPN-hengst watervlug is. De vloeiend Nederlands sprekende Mexicaan Ernesto Canseco won de derde prijs op Celebrity VDL (v. Indoctro). Vincent Geerink uit Gelselaar werd vijfde op Eranta (v. Warrant) na een foutje in de barrage. Limburger Timothy Hendrix heeft met een zesde plaats laten zien dat hij een aanstormend Grand Prix-paard onder het zadel heeft in Duanda of the Lowlands Z (v. Diamant de Semilly).

Vertrouwen in de paarden

Voor Hendrik-Jan Schuttert was de zege en de 9.900 euro prijzengeld de beloning voor zijn rotsvaste vertrouwen in zijn paarden. “Toen mijn beste paard wegviel voor de topsport was ik vervolgens een paar jaar onderweg om de volgende weer op te leiden. Daar ben ik voor gegaan en daar profiteer ik nu van. Ik ben blij dat ik rustig gebleven ben en dat mijn ouders en team volledig achter me stonden. Het gaat immers niet in één streep omhoog”, vertelt hij.

 

Bekijk de winnende rit van Schuttert hieronder:

Engeltje op de schouder

Eerder deze week waaide een staltent om op CSI Salland door een heftige rukwind, een gebeurtenis die zelfs het landelijke nieuws haalde. “Dat met die tent heb ik zelf niet meegemaakt omdat ik thuis was, maar iedereen heeft het fantastisch opgepakt” vertelt Schuttert. “Mijn paarden heb ik donderdagnacht thuis gehad, zodat anderen van mijn stallen gebruik konden maken maar de volgende dag konden ze alweer hier terecht. Ik denk dat 95% van de ruiters toch een heel goed concours heeft gehad.”

Jeroen Bakker, voorzitter van CSI Salland, is opgelucht over het verloop van het evenement. “Vorig jaar hadden we een geweldige editie en we vroegen ons af hoe we het konden overtreffen. Iedereen wist wat hij of zij moest doen. Dat was misschien wel ons geluk voor donderdag. Anders waren we misschien wel overweldigend door het probleem. Ik vind het ongelooflijk wat er gebeurde toen de paniek uitbrak. Iedereen nam een rol op zich en bracht de paarden in veiligheid. Dat was teamwork. We zijn volop bezig met de inventarisatie en er is voor de ruiters een meldpunt aangemaakt op de website. Verzekeringen zijn ingeschakeld. Maar al met al heeft er een engeltje op onze schouder gezeten.”

Klik hier voor alle uitslagen van het CSI Salland

Bron: CSI Salland / Wendy Scholten

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook