Ga naar hoofdinhoud

Sjef Janssen: ‘Niet teruggefloten door KNHS’

Sjef JanssenHippisch Nederland schrok afgelopen dinsdag op van het bericht dat bondscoach Sjef Janssen de nieuwe trainer zou worden van Matthias Alexander Rath. Na overleg met de KNHS besloot Janssen tot en met de Olympische Spelen in Londen Rath niet te gaan coachen. “De media is een raar fenomeen en ik lees nu bijvoorbeeld dat ik ‘teruggefloten’ ben door de KNHS. Ik kan direct zeggen dat dit niet zo is. Ik begin er nu niet aan, simpelweg omdat het me al het gedoe niet waard is.”

Janssen geeft aan dat hij al na het EK in Rotterdam benaderd is door de familie Rath. “Daarbij heeft voor mij altijd voorop gestaan dat ik Totilas niet ga trainen. Totilas kan een bedreiging vormen voor het Nederlandse team en dan zou ik mezelf natuurlijk in de vingers snijden.” Hij was wel van plan Rath te coachen met zijn jonge paarden. “Maar iedereen maakte zich er zo druk om, dat we besloten hebben rust in de tent te houden. Ik ga pas na de Olympische Spelen met Matthias en z’n paarden aan de gang.

Lees morgen meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

Lees ook:
Janssen gaat Rath toch niet trainen

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

4 reacties op “Sjef Janssen: ‘Niet teruggefloten door KNHS’

  • judy

    Ik denk terecht.
    Moet wel zeggen dat ik het knap vind van Rath dat hij nu eindelijk inziet dat ze anders moeten gaan trainen. Voor ons (Nederlanders) is het een hele natuurlijke manier van trainen, maar de Duitsers moeten er toch aan wennen.
    Langzaam, maar zeker stappen ze van hun ouderwetse training methodes af, hier geeft Rath het goede voorbeeld.
    Alleen voor mij de vraag waarom ze niet gaan trainen bij de mensen die Totilas het allerbeste kennen…. Nicole en Edward….. Of is dit iets teveel gevraagd…

  • sabien

    pffff eerst lopen zeuren over de manier van trainen en het hele systeem met de grond gelijk maken en nu toch terugkrabbelen? waardeloos!!! heb er geen andere woorden voor, zielige figuren.

  • AC

    Volgens mij heeft de mindere prestatie van MAR en Totilas (en ook met zijn andere paarden) niets te maken met de manier van training, maar alleen met het ontbrekende gevoel van MAR voor zijn paarden.
    En dus, ik weet niet, of het voor meneer Janssen lukt dit aan MAR over te brengen. Zoals het eruit ziet is dit helaas ook meneer Balkenhol (een van de beste trainers ter wereld) niet gelukt.

  • Agnes

    Coby van Balen wordt toch ook al jaren door een duitse trainer Johann Hinnemann getraind Nou en dat zijn ook toppers ,wat maakt het uit! we kunnen toch van elkaar leren Sjef stapt niet zelf op dat paard,Mattias moet toch zelf rijden en misschien past dat systeem rath wel helemaal niet, en moet hij nog verder zoeken ,laat die man toch hij heeft het al zwaar genoeg met schockkie achter zijn broek aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.