Ga naar hoofdinhoud

Wilaras heeft betaald; executieveiling van de baan

Exclusief Update
Advocaten Snijders en Jansen bevestigden kort na twaalf uur vanmiddag aan Paardenkrant-Horses.nl dat de betaling van Wilaras aan Joore voldaan is. Hiermee is de executieveiling van een deel van het onroerend goed van Platinum Stable definitief van de baan.

Vanmorgen vroeg liet advocaat van schuldeiser Joore, Danny Snijders, weten dat Platinum Stable tot 12.00 uur vandaag de tijd had om het verschuldigde bedrag van 15.000 euro plus de gemaakte extra kosten te betalen.

De totale kosten zijn –met de gerechtelijke kosten erbij — ondertussen opgelopen tot zo’n 30.000 euro, aldus Mr Snijders. “Waarom Wilaras het zo hoog heeft laten oplopen is ons een raadsel”, zegt hij. “En dan nu ook nog dit kort geding. Bij mijn cliënt is het medelijden in ieder geval op.”

Snijders vertelde verder dat zich in de laatste dagen nog meer schuldeisers van Wilaras bij hem hebben gemeld. En hij is bereid ook hun belangen gerechtelijk te behartigen. “Het zijn vooral ex-werknemers die niet hebben gekregen waar ze recht op hadden. Velen hadden het erbij laten zitten, maar nu zien ze dat Wilaras toch tot betalen gedwongen kan worden.”

Kort geding voor Ben Brouwer?

Snijders heeft Ben Brouwer, die de Nederlandse belangen behartigt voor Wilaras, schriftelijk gesommeerd uitspraken die hij op Horses.nl heeft gedaan terug te nemen. “De heer Brouwer brengt door het uiten van onwaarheden schade toe aan de goede naam van mijn cliënt”, vindt Snijders. “Joore heeft namelijk nooit de boekhouding van Wilaras gedaan, maar alleen fiscaal advies gegeven.”

Snijders heeft Brouwer gesommeerd te rectificeren in een landelijk dagblad en een regionaal dagblad. “Dat is gebruikelijk. Maar wanneer de heer Brouwer op Horses.nl zou rectificeren en ons een mailtje zou sturen is het wat ons betreft ook goed.” Brouwer blijft echter bij zijn standpunten.

“In dat geval spannen wij voor onze cliënt toch een kort geding aan”, zegt Snijders.

Ben Brouwer: ‘Veiling gaat niet door’
Luc Schelstraete: ‘Wilaras betaalt rekeningen niet’
Platinum probeert executieveiling te voorkomen
Platinum Stables: ‘Executieveiling gaat niet door’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.