Ga naar hoofdinhoud

Amerika: grotere mensen, grotere paarden

Paardrijden is een sport voor iedereen. Jong en oud, groot en klein. Over Amerika wordt vaak gezegd: Bigger, better, faster, stronger. Dit krijgt nu ook betrekking op de paardenwereld.

Toeristen een ritje door de natuur laten maken op een westernpaard is voor vele Amerikaanse westernstallen een goede bron van inkomsten. Steeds vaker stonden stalhouders voor het dilemma op welke paarden ze  toeristen met bovenmatig overgewicht konden laten rijden. Westernpaarden zijn immers wat fijner van bouw.

Ranchers staken de koppen bij elkaar en kwamen met een oplossing. De ritten worden nu aangeboden op Belgische trekpaarden en Percherons. Grote, grof gebouwde viervoeters die het extra gewicht prima kunnen dragen.

Ranch houder James Humprey zei: ”Ondanks dat iemand een bovengemiddelde lichaamsgrootte heeft, is het prettig hen de mogelijkheid te kunnen bieden dat ze met de rest van de groep op pad kunnen. Bovendien, wanneer je iemand die optie niet kunt bieden, verlies je inkomsten.”

Ranchers begonnen met het toevoegen van de grotere paarden in de jaren negentig, maar de aantallen zijn de afgelopen 20 jaar flink gestegen. Volgens de statistieken heeft meer dan een derde van de volwassenen en ongeveer zeventien procent van de kinderen van twee tot negentien jaar in Amerika overgewicht.

Bron: The Boston Globe / Horses

 

2 reacties op “Amerika: grotere mensen, grotere paarden

  • Edsko Takens

    Het gaat dus eigenlijk over stevigere paarden voor zwaardere mensen. Met groot bedoel je in de paardenwereld meestal alleen de schofthoogte. Ik heb met mijn 100 kg en 186 cm veel gereden op een paard van 1.58 m en dat ging prima. Was wel een merrie met 22,5 cm pijpomvang en behoorlijk breed. Stak er met m’n voeten niet onderuit. Gewichtdragers hebben doorgaans een flinke pijpomvang.

  • Agnes van den Broek

    Het is en blijft een gevoelig onderwerp voor de(obese)ruiters onder ons ,maar het moet inderdaad wel diervriendelijk blijven,je kan je misschien afvragen of het misschien een grotere beloning is om eerst een stukje lichter te worden, en dan jezelf belonen met zo’n vakantie,een gezonde insteek en eerlijk durven zijn ten opzichte van jezelf en het paard die jou moet mee torsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.