Amerikaanse prijs voor ‘It Swarte Goud’

De documentaire It Swarte Goud van Omrop Fryslân over het Friese paard heeft zondag een prijs gewonnen op een groot filmfestival in New York. De documentaire was de beste in de categorie internationale speelfilm.

Op het Equus festival waren zo’n 150 films en documentaires over paarden te zien. Omrop Fryslân werd door de organisatie zelf gevraagd om It Swarte Goud in New York te vertonen.

Programmamaker Piter Tjeerdsma is erg verrast door de prijs. “Het is fantastisch dat we deze eer krijgen, voor het Friese paard en voor alle mensen die eraan hebben meegewerkt. Hier hadden we niet op gerekend.”

In december en januari wordt de serie It Swarte Goud opnieuw uitgezonden bij Omrop Fryslân. De vijfdelige serie is tevens verkrijgbaar op DVD.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/OmropFryslan

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.