Ga naar hoofdinhoud

Arthur van Rooij blijft winnen

*Update*
Arthur van Rooij en Cupido Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Waar Arthur van Rooij op de startlijst prijkt met Cupido (v. Johnson), kan de concurrentie zich vast instellen op de tweede prijs als hoogst haalbare. Ook vanmiddag in Liempde stak Van Rooij met kop en schouders boven de rest uit. Hij won de Intermédiaire I met exact 70%.

De ruiter uit St. Michielsgestel werd met de bruine Cupido al KNHS kampioen in alle klasses vanaf het Z1 outdoor 2014 tot en met het ZZ-Zwaar afgelopen indoorseizoen. Daarna werd de overstap naar de Lichte Tour gemaakt en opnieuw was de combinatie niet te kloppen. Vandaag schreef het duo daar nog maar weer een zege bij in Liempde, en ook nu met een prachtige score.

Tweede werden Agaath van der Lei en Molenkonings Zanzibar (v. San Remo). Ze behaalden 66,05%, waarmee ze Mirella Driessen naar de derde plaats verwezen. Driessen scoorde 64,21% voor haar proef met Uveau (v. Niveau).

Ook de klassieke Prix St. Georges werd in Liempde verreden. De zege ging ook in deze Lichte Tour-rubriek naar een Johnson-nazaat. Met Chocolate Cookie RDP reed Nikki Schaap zich naar de winst met 66,38%. Tweede werden Miranda Hoezen en haar zelf gefokte Cha Cha Cha (v. Florencio). De ontspannen voorgestelde vosmerrie kwam tot een score van 63,75%. Ilse de Groot en DJ Tiësto (v. Ziësto) werden derde met 62,24%.

Lord Leatherdale terug in de ring

Charlotte Fry, de Britse stalamazone van Van Olst Stables, startte de KWPN-goedgekeurde Lord Leatherdale (v. Lord Loxley) in de Prix St. Georges. Van Olst Horses maakte eind vorig jaar bekend de hengst voorlopig terug te trekken uit de dekdienst en zijn sportcarrière voorrang te geven. Zodoende zien we de inmiddels dertienjarige hengst weer terug in de ring. In 2011 maakte Lord Leatherdale zijn Lichte Tour-debuut onder een Deense ruiter. Onder Charlotte Fry liep de hengst vandaag naar de vierde plaats met een totaal van 61,58%.

Jeugd

De Junioren en Young Riders reden hun proeven in handicap.  Laurie Vervoort was in beide proeven de sterkste. Voor haar proeven met Chester (v. Tuschinski) kwamen respectievelijk 67,37% en 69,28% op het scorebord. In de Landenproef werd Kaylee Gouda tweede met Don Juan (v. Vivaldi). Met 65,99% was zij net even beter dan Benth de Graaf en Zon Primaire GP (v. Don Primaire): 65,61%.

ZZ-Zwaar

De atletische Icci’s Cerise (v. Santano) greef de zege in het ZZ-Zwaar. De vos kwam onder Britt van der Wouw tot een prima score van 66,43%. Tweede werd Mandy Wilms met El Ganador (v. Estobar NRW), voor wie de jury 66,36% over had. Amber Vermeer werd derde. Zij zadelde Farinelli (v. Sandro Hit) en behaalde 64,79%.

Bron: Horses.nl/Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook