Ga naar hoofdinhoud

Babyontvoerders maken ook slachtoffers in paardensector

Update

Het stel dat sinds gisteren groot in het nieuws is door de ontvoering van hun uit huis geplaatste baby, heeft ook slachtoffers gemaakt in de paardensector. De vrouw van het stel zit 'in de paarden' en heeft de gehuurde stallen op Hippisch Centrum Deurne niet betaald. Libéma, waar het centrum onder valt, heeft daarvan aangifte gedaan. Dat heeft een woordvoerder aan Gelderlander.nl bevestigd.

Het paar uit het Brabantse Handel trekt een spoor van oplichting, verduistering en bedreiging door het land. Veel slachtoffers hebben aangifte gedaan, de politie is een onderzoek begonnen. Op Facebook wordt een waarschuwing tegen het duo massaal gedeeld.

Dertig paarden

De man, 25 jaar oud, legt zich vooral toe op fraude met auto’s. Bij diverse garages probeerde hij met valse papieren en screenshots van overboekingen auto’s mee te nemen. Een autohandelaar uit Helmond heeft aangifte tegen de man gedaan wegens poging tot oplichting. “Hij vertelde dat hij dertig paarden had in Deurne en een huis van vijf ton in België.”

Paard nooit betaald

De Rotterdamse amazone en instructrice Chrissy Fens is voor 15.000 euro de boot ingegaan. “Ik kocht in februari 2017 een paard van haar voor dertienduizend euro en heb er nog eens tweeduizend euro kosten aan gemaakt. Maar het paard voldeed niet aan de verwachting. Hij was heel sensibel en het paste niet, vertelt Fens aan Horses.nl. Daarop wilde Fens de koop annuleren. “Zij wilde het paard terugkopen voor zevenduizend euro. Ik besloot m’n verlies te nemen en ging daarmee akkoord.”

Gevaar voor eigen leven

Het paard werd opgehaald, maar nooit betaald waarna Fens aangifte deed van verduistering.. “Vervolgens kreeg ik een brief van hun advocaat waarin stond dat ik trainingsgeld moest betalen. En ze logen over de verblijfplaats van het paard”, vervolgt Fens die vorige week uiteindelijk achter de werkelijke verblijfplaats kwam. Na overleg met de politie besloot ze het paard op te halen. “Dat was met gevaar voor eigen leven maar ik heb hem opgehaald en ’s avonds begonnen de bedreigingen. Die gesprekken heb ik opgenomen. Ze belden ook rond bij andere stallen met dreigementen. Zondag werd het opeens stil, waarschijnlijk omdat ze toen druk waren met de voorbereiding van de ontvoering van hun baby.”

Groot aantal gedupeerden

Inmiddels wordt Fens benaderd door een groot aantal gedupeerden uit de paardensector. “Dat loopt uiteen van onbetaalde rekeningen tot gestolen paarden. De hele situatie is erg vervelend en zuigt energie”, besluit Fens.

Bron: Gelderlander/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook