Ga naar hoofdinhoud

Chardon doorbreekt hegemonie Exell *Video*

Foto Joost Rouwhorst

Nota bene op Exells 'thuiswedstrijd' Olympia-London klopt IJsbrand Chardon voor het eerst dit wereldbekerseizoen de onoverwinnelijk lijkende Boyd Exell. Met twee foutloze rondes in het parcours van Johan Jacobs klonk voor Chardon in Londen het Wilhelmus.

Boyd Exell, tot Londen de ongeslagen koning van het indoorseizoen, zette in het basisparcours wederom de snelste tijd van de zes vierspanmenners neer. Maar met een bal van de kegels moest de Australiër in de winning-round als eerste van start.

Ook in de winning-round viel een bal in het parcours van Exell wat hem een eindscore van 213.89 opleverde. Koos de Ronde, in het basisparcours goed voor een foutloze ronde en een tweede tijd, kwam na Exell in de baan voor zijn barragerit.

In een tijd van 210.19 tikte hij de finish aan, maar hij moest wel 20 strafpunten op zijn eindtijd laten bijtellen. In de laatste wending in het parcours kwam zowel De Rondes linker voor- als achterpaard ten val en werd de menner zelf van de koets getrokken. Parcoursbouwer Johan Jacobs kon het span van De Ronde tot stilstand brengen.

Chardon mocht als laatste van de drie grootheden de Olympia hall betreden. In het basisparcours had hij een tijd neergezet van 106.41 –een seconde langzamer dan Exell, maar foutloos– en in de winning-round maakte Chardon zijn klus zonder fouten af. Helemaal uit de lucht vallen kwam de overwinning van deze slag om de wereldbeker niet. Gisteren moet Exell de adem van Chardon al in zijn nek gevoeld hebben. Toen wist de Australiër Chardon nog net van zich af te schudden, nu streefde de viervoudig wereldkampioen zijn grootste concurrent voorbij.

10 wereldbekerpunten erbij voor IJsbrand Chardon, dat hem een tussentotaal van 27 punten oplevert. Doordat Boyd Exell in Olympia met een wild-card startte schuiven de 7 wereldbekerpunten voor de tweede plaats –net als vorige week in Genève– door naar de nummer drie van de wedstrijd, Koos de Ronde. Die bezet met 21 punten een derde plaats in de tussenstand voor de Wereldbekerfinale en is net als Exell en Chardon ondertussen verzekerd van een finaleplaats.

Klik hier voor de video van de winning-round op de Facebookpagina van IJsbrand Chardon

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de voorlaatste tussenstand in de Wereldbeker

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook