Ga naar hoofdinhoud

Complete Johnson-zoon Handsome O kampioen

Handsome O (Johnson x Rousseau). Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De meest complete dressuurhengst werd door de hengstencommissie uitverkozen tot KWPN Hengstenkeuringskampioen 2015: Handsome O (Johnson x Rousseau). De knap gemodelleerde bruine die met veel schwung, kracht en houding beweegt overtuigde de jury meer dan reservekampioen Hornrose (Apache x Ferro) en nummer drie Handsome (Wynton x Cabochon).

“De Johnson beweegt met kracht en heeft de mogelijkheid om te sluiten. Hij beweegt met een mooi voorbeen, altijd bergop en beschikt over veel schakelvermogen. Ook in galop toont hij veel kwaliteit”, oordeelde commissievoorzitter Wim Ernes.
Handsome O toonde zich zowel in de tweede bezichtiging als in de derde bezichtiging en in de kampioenskeuring als een complete hengst. P. Oosterbosch uit Wintelre fokte de hengst die in eigendom is van de Purioso Hoeve uit Zevenhuizen. De grootramige Hornrose (Apache x Ferro) beweegt met een goed achterbeen, maar mist wat schoudervrijheid ten opzichte van de kampioen. Hornrose is gefokt door J.A.G. Bouwmeester uit Wilp en in eigendom van Martien Burgers en de vandaag jarige Frans Burgers. Mooi verjaardagscadeau! De naamgenoot van de kampioenshengst Handsome, catalogusnummer 552 (Wynton x Cabochon) heeft een bijzonder aansprekend front met een erg elegant hoofd. “Hij is elegant, beweegt met kracht en een mooie voorbeentechniek. Ook heeft hij een mooi front”, aldus voorzitter Wim Ernes over het fokproduct van K. van Zanten uit Amsterdam – tevens eigenaar.

De vierde plek was voor Happiness Returns C (Jazz x Flemmingh) door Stoeterij ’t Centrum uit Wijdenes gefokt uit de volle zus van Krack C. De bloedmooie Hummer (Westpoint x Farrington) van fokker B.P. Hartman-van Tilborgh uit Sprang-Cappele en Paardencentrum De Dalhoeve uit Wamel kwam op de vijfde plek. Plaats zes was voor de chique Harlem D (Vivaldi x Donnerhall), gevolgd door Hilltop (Chagall D&R x Tuschinski). De interessant gefokte krachtpatser Handsome Boy (De Niro x Jazz) sloot de kampioenskeuring af.

Klik hier voor de fotoserie van de kampioenskeuring.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.