Ga naar hoofdinhoud

Condon en Balzac naar winst in Bolesworth

Anthony Condon, hier met Aristio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De winst in de viersterren Grand Prix van Bolesworth ging zondag naar de Ier Anthony Condon en zijn KWPN-ruin Balzac (v. Oklund). De Ier mocht 33.000 euro mee naar huis nemen voor de moeite. Het was zijn eerste overwinning in een internationale Grand Prix.

De Brit Keith Shore werd met Mystic Hurricane (v. Tornado) tweede. Shore en Condon waren de enige ruiters met twee foutloze rondes. Condon was echter veel sneller in de barrage. Robert Whitaker werd derde met Catwalk Iv (v. Colman), dankzij een tijdfoutje in beide rondes.

Condon liet na afloop weten enorm in zijn nopjes te zijn met Balzac. “Hij heeft het in beide rondes uitstekend gedaan. Ik ging voor foutloos in dit moeilijke parcours.” Condon heeft de ruin zelf in eigendom, samen met Kat Taylor.

Hendrix zesde

Michel Hendrix kwam als eerste ruiter foutloos door ronde 1, maar kreeg een balk in de tweede omloop en eindigde met Baileys op de zesde plek. Hij won de GP van Bolesworth vorig jaar.

Dat de familie Whitaker het hele landenteam van Groot Brittannië kan vullen, bewezen de heren weer eens in deze Grand Prix. Er deden vijf Whitakers mee, waarvan er drie in de top 10 eindigden.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl / Bolesworth International Horse Show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.