Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse sportvertegenwoordigers overhandigen petitie: ‘Erken sport als essentiële dienstverlening, open sportlocaties’

Parcours verkennen in coronatijden. Foto: Jacquelien van Tartwijk.

NL Actief, Platform Ondernemende Sportaanbieders, NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden roept de pers op om dinsdag 11 januari langs te komen bij het glazen sporthuis op Het Plein in Den Haag. Samen met bekende en minder bekende sporters, politici en experts vragen ze die dag aandacht voor het maatschappelijke belang van sport. Ook de FNRS is present, als vertegenwoordiger van de paardensport.

”Voor een gezonde en weerbare samenleving moeten we nu juist alles op alles zetten om bewegingsarmoede tegen te gaan. En toch wordt het Nederlanders die aan hun gezondheid willen werken erg moeilijk gemaakt met de sluiting van sportlocaties” aldus de organisatie.

Unanieme steun van de Tweede Kamer

De Kamer nam op 21 december unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Nu het Kabinet nog. Daarom wordt op dinsdag 11 januari een petitie overhandigt namens meer dan 200.000 ondertekenaars met de oproep om sport te erkennen als essentiële sector en sportlocaties weer te openen.

Maatschappelijk belang

Vele sporters, politici en andere betrokkenen Jeanet van der Laan (D66), Inge van Dijk (CDA) en Arie Boomsma (sportschoolhouder en tv-presentator) steunen deze petitie en hebben daarom toegezegd mee te fietsen in het (coronaproof) glazen sporthuis. Met deze actie wil de organisatie het maatschappelijke belang van de sport nogmaals onder de aandacht brengen. Zodat ook het Kabinet de rol van onze sector voor een gezonde en weerbare samenleving die de druk op de zorg juist kan verlichten, erkent.

De Petitie

De petitie om sport als essentiële dienstverlening te erkennen en ook binnensportlocaties snel te openen, is al meer dan 200.000 keer ondertekend. De ondertekenaars van de petitie vragen om een heroverweging van het individuele en maatschappelijke belang van sporten. Daarin worden zij gesteund door de Tweede Kamer. Die nam op 21 december unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Niet alleen de fitnessbranche, maar juist óók de verenigingen, zwembaden, dansscholen en yogastudio’s.

Bron: Horses.nl / Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook