Ga naar hoofdinhoud

Dark Knight Texel is nu slipjas-proof

Onder het zadel van vaste amazone Eva van der Linde won Wynton-zoon Dark Knight Texel vandaag zijn debuut in de Prix St. Georges. De amazone was dik tevreden: "Hij blijft steeds beter op me wachten in de proef." Het duo behaalde ruim 66% in Heiloo.

De combinatie was twee weken terug nog succesvol op het Texelweekend, zo’n beetje de enige wedstrijd waarvoor Van der Linde niet vele kilometers hoeft af te leggen. “Dark Knight ging toen in het ZZ-Zwaar zo fijn dat ik besloot de overstap maar te wagen!” vertelt de amazone, die traint bij Edward Gal. “Met beleren was hij niet zo makkelijk. Ik heb hem niet veel uitgebracht, maar thuis doorgetraind. Vorig jaar rond deze tijd startten we Z2, en sinds die tijd is het best snel gegaan. Ik krijg steeds meer controle. We trainen er heel gericht op om hem te laten wachten op mijn hulpen. Ik vond het ook even spannend hoe dat zou gaan in deze proef vandaag, omdat je toch vijf keer de diagonaal op moet in galop. Maar hij deed het hartstikke goed!”

In de voorbereiding hield Van der Linde, wiens vader de atletische zwarte ook gefokt heeft, met alles rekening. Zo kwam ook de slipjas vast uit de kast. “Ik dacht gisteren al: misschien dat Dark Knight de flappen wel eng vindt. Dus reed ik thuis vast even met slipjas. Maar hij reageerde helemaal niet. Met losrijden wapperden de flappen wel even op en dat vond hij inderdaad toch wel spannend. We hebben ze dus maar even vastgespeld en toen was het opgelost.”

Prijzen voor Danielle Mes

Danielle Mes en Rivers Modor (v. Rafurstinels), in de Prix St. Georges nog tweede, wisten de Intermédiaire I te winnen. Het jurycorps beloonde de proef met bijna 65%. Dunja Constant pakte het rode lint. Voor haar proef met Wijderwormers Olmert (v. Ulke 338) had de jury 61,45% over.

Danielle Mes was ook in een van de ZZ-Zwaar proeven succesvol. In de eerste proef reed ze Dettori (v. Wynton) naar de vierde prijs met ruim 64%. In de tweede proef kon de combinatie die vorm niet vasthouden. De winst in beide proeven ging naar Eline van Egmond. Zij reed Donovan (v. Spielberg) naar 66,00 en 63,71%. In de eerste proef werd de tweede prijs gewonnen door JJ Schelling en Creator (v. Florencio) met 65,50 en werd Britt van der Panne derde met Atink (v. Tuschinski): 64,93%. In proef 36 waren het Yasmin Kalkhuis met Roadster-nazaat Rock ’n Roll en Golda Nunes Nabarro met Excellent Black (v. Painted Black) die er met de tweede en derde prijs vandoor gingen. Zij scoorden respectievelijk 63,50 en 62,79%.

Zware Tour

Hexagons Double Dutch (v. Johnson) maakte net als de winnaar van de Prix St. Georges een glansrijk debuut. Onder Thamar Zweistra liep hij in zijn eerste Grand Prix naar de zege en de hoogste dagscore: 66,90%. Dat was net iets meer dan het totaal voor Nicky Broxterman en Watoeshi (v. Rousseau). Dat duo behaalde 66,35%.

 

 

bron: Paardenkrant/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook