Ga naar hoofdinhoud

Defilé van oude grijze heren in St Lô

Exclusief

In St Lô, Normandië, vond afgelopen weekend de jaarlijkse Salon des Etalons de Sport plaats. Naast de presentatie van de jonge Franse hengsten was er speciaal in het programma ruimte vrijgemaakt voor een defilé van bewezen verervers. Grote namen Mylord Carthago, Diamant de Semilly, Arko III, Sandro Boy en Quintero La Silla toonden zich in blakende gezondheid aan het publiek.

Franse fokkers zweren bij het gebruik van oudere, bewezen hengsten uit de top springsport. Een reden waarom zoveel dekhengsten op latere leeftijd nog naar Frankrijk geëxporteerd worden, zoals Goldfever, Montender, Contendro I, Canturo, en recentelijk nog Sandro Boy.

In St Lô paradeerden deze eminences grises met jeugdige souplesse langs duizenden toegestroomde bezoekers. Enkele van deze nestors werden nog onder het zadel gepresenteerd, waarbij ook hindernissen niet geschuwd werden.

Als letterlijk hoogtepunt sprong de achttienjarige Quintero la Silla met een stalamazone nog ‘even’ over een oxer in de hoogste gaten van de staanders.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ ClipMyHorse (video)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook