Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Tineke Bartels: ‘Sfeer zo optimaal mogelijk maken’

Teambuilding bij een toch vrij individuele sport is best lastig, maar toch deed bondscoach Tineke Bartels er alles aan om de sfeer in de EK-teams van de junioren en young riders zo optimaal mogelijk te maken. Ook werd er al het hele jaar naar dit EK toegewerkt om in Spanje te pieken. “Daar zat zeker een planning in”, vertelt Bartels.

Deze winter al begonnen er verschillende competities waarbij ze ‘haar’ meiden nauwlettend volgde in aanloop naar het EK. Lees alles over het EK in volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

‘Zingar Northside is m’n beste GP-paard ooit’

“Hij heeft ontzettend veel potentie en komt heel goed tot zijn recht in de piaffe en passage. Daarnaast kan hij ook nog eens super stappen en galopperen. Het is nu een kwestie van nog beter afstemmen”, vertelt Laurens van Lieren over zijn nieuwe Grand Prix-paard Zingar Northside. Van Lieren statte de Gribaldi-zoon afgelopen weekend voor het eerst in de Grand Prix. Op de Subtopwedstrijd in Velddriel leverde hem dat gelijk een ruim 70%-score op.

Beezie Madden: ‘Sommige paarden zou ik zo op stal willen’

Het echtpaar John en Beezie Madden was afgelopen week te gast op CH De Wolden om daar de finale van De Wolden Cup te beoordelen. “Er waren aardig wat paarden die veelbelovend presteerden, met een klein aantal heel goede paarden die het ver kunnen brengen in de sport. De paarden die van ons de meeste punten kregen zou ik best zelf willen rijden. Ik zou het niet erg vinden als ze bij mij op stal zouden staan”, vertelt Beezie Madden.

Noord-Holland levert knappe top drie voor NMK

Leek de toekenning van de titel beste driejarige dressuurmerrie zaterdag in Middenbeemster op de CK van Noord-Holland na de eerste ronde nog een kwestie van smaak te gaan worden, in de tweede ronde stak de Charmeur-dochter Irabel torenhoog boven de concurrentie uit. Dat beeld bevestigde ze nog eens dubbel en dwars in de strijd om de dagtitel. Tegen zoveel charme en beentechniek kon zelfs de stoere Enjoy met haar power niet op.

Dressuurhengst Dorado levert Gelderse kampioen

Na de Gelderse stamboekkeuring in Didam was het even de vraag of Idessa van Heemstate (v. Dorado) wel kon verschijnen op de nationale Dag van het Gelders Paard. De merrie verwondde zich op de vrachtwagen in Didam en was bont en blauw. Toch stond ze er afgelopen zaterdag in Ermelo en draafde met overtuiging naar de kampioenstitel.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook