Ga naar hoofdinhoud

Werth’s Don Johnson FRH en Bella Rose niet naar Rio

Isabell Werth met Don Johnson . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Twee toppaarden van de Duitse dressuuramazone Isabell Werth, Don Johnson FRH en Bella Rose, zijn geblesseerd en niet op tijd fit voor de Olympische Spelen in Rio. De amazone heeft echter nog meer troeven in handen en laat zich niet uit het veld slaan.

De 15-jarige Hannoveraan Don Johnson FRH, waarmee Werth vorig jaar nog teambrons won op het EK in Aken, liep een blessure op in zijn stal en Werth moest zich daarom eerder al afmelden voor de wereldbekerfinale in Gothenburg.

Met de 12-jarige Belissimo M-dochter Bella Rose won Werth eind 2014 nog teamgoud in Caen, maar sinds november 2014 start de Duitse topamazone, wegens gezondheidsproblemen van de merrie, al geen wedstrijden meer.

“Don Johnson heeft nog drie à vier maanden nodig om volledig te herstellen, voordat hij weer voor de topsport ingezet kan worden”, verklaart Werth. “En Bella Rose is nog niet stabiel genoeg voor de wedstrijdsport. Voor mij is dat een grote teleurstelling, omdat ik met beide paarden op de goede weg was.”

Op de vraag of Werth door het langdurig wegvallen van deze twee toppaarden, zelf nog in aanmerking komt voor deelname aan de Spelen antwoord Dr. Dennis Peiler, algemeen directeur van het Duitse Olympische Comité voor de paardensport en Chef de Mission in Rio: “Isabell heeft vaak genoeg bewezen zich door dergelijke tegenslagen niet uit het veld te laten slaan. Daarnaast zit ze in de gelukkige situatie dat ze met Weihegold OLD en Emilio nog twee toppaarden op stal heeft waarmee ze mogelijk op de Olypmische Spelen kan starten. Aan onze sportieve doelen voor de Olypische Spelen verandert niets. We zijn blij dat Weihegold OLD voor de Duitse dressuursport behouden kan blijven met dank aan DOKR, Madeleine Winter-Schulze en de Liselott en Klaus Rheinberger stichting.”

Isabell Werth houdt met deze beide paarden de selectie voor Rio in het vizier. “Ik ga me nu met Emilio en Weihegold OLD richten op kwalificatie voor de Spelen, met de volledige steun van mijn stalamazone Beatrice Buchwald. Met deze twee heb ik twee geweldige paarden ter beschikking die zich hopelijk op de volgende concoursen net zo bewijzen als ze de afgelopen concoursen hebben gedaan.”

De volledige verklaring van Isabell Werth is te lezen op haar website

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Pferd Aktuell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.