Ga naar hoofdinhoud

Dujardin toch nummer één op Rolex Ranking

Hoewel eerdere berichten anders deden vermoeden, maakte de FEI gisteren bekend dat Charlotte Dujardin de koppositie van de FEI World Dressage Ranking inneemt. Verschillende media meldden naar aanleiding van een bericht van de FEI dat de Nederlandse Adelinde Cornelissen de nummer één van de wereld zou zijn. Cornelissen staat echter op plaats twee.

Dankzij het briljante optreden van Dujardin in de wereldbekerkwalificatie in London Olympia en haar nieuwe wereldrecord met Valegro (v. Negro) in de Grand Prix herovert zij de koppositie. Dujardin staat op 2953 ranking points.

Cornelissen moest dit keer genoegen nemen met een tweede plek. Met haar Parzival (v. Jazz) staat ze slechts 37 punten achter op Dujardin en staat daarmee op een totaal van 2907 punten. Helen Langehanenberg en Damon Hill (v. Donnerhall) staan nog altijd op drie, terwijl Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris (v. Michellino) op de vierde plek blijft.

Bron: Horses / FEI.org

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook