Ga naar hoofdinhoud

Ehrens over Verdi: ‘Ongelooflijk wat dat paard gepresteerd heeft’

Met een negende plek voor Maikel van der Vleuten en een dertiende voor voor Leopold van Asten in de Wereldbekerfinale voor de springruiters komen ook de reacties los. Bondscoach Rob Ehrens: “Dit was een mooie afsluiting van het indoorseizoen. Heel knap van Maikel en Verdi. Verdi heeft hier alle dagen soeverein gesprongen. Ongelooflijk wat dat paard gepresteerd heeft de laatste jaren. Daar mogen ze wel een standbeeld voor opzetten. Leopold was de eerste dag heel goed en sprong in de eerste manche van de laatste wedstrijd fenomenaal.”

“Super”, is de eerste reactie van Maikel van der Vleuten na afloop van zijn vijfde wereldbekerfinale met VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) die ze als nummer negen afsloten. Vorig jaar eindigden ze als nummer elf, in 2015 en 2014 werden ze zesde en in 2012 zevende. Ze stegen op de finaledag nog een plaats door twee vlekkeloze foutloze ronden te rijden. “Ik heb een heel goed paard, vind ik. Het voordeel is dat hij de eerste twee dagen niet alles hoeft te geven en dan heb je de laatste dag nog wat over. Verdi is nu nog net zo fit als op de eerste dag. Hij is 15 jaar oud, maar hij voelt aan of hij pas acht jaar oud is”, prijst Van der Vleuten zijn hengst.

Maikel is de laatste jaren een zeer sterke kampioenschapsruiter gebleken. Waar haalt hij de klasse vandaan om op de laatste dagen zo te pieken. “Ik ben mijn paard daar heel dankbaar voor. Om te winnen moet echt alles mee zitten. Ik had op de eerste dag een pechfoutje. Maar dat ik weer top tien kan rijden is gewoon fantastisch. Ik heb er weer enorm van genoten de afgelopen dagen.”

Super gevoel voor Leopold

Voor Leopold van Asten was het zijn derde finale in Omaha. Na een vijfde plaats op de eerste dag en een zeer goede foutloze eerste manche op de laatste dag, brachten twee springfouten van VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) de ruiter van de VDL Groep op de dertiende plaats in het klassement. “In de eerste ronde sprong Zidane fantastisch. In de tweede was hij kijkerig in de hoek van de ring en kregen we daar twee keer een fout op een steilsprong. Ondanks die twee fouten gaf Zidane me een super gevoel”, vertelt Van Asten, die tevreden terugkijkt op de Wereldbekerfinale. “De eerste dag was super met de vijfde plaats. De tweede was ik iets teveel met de toegestane tijd bezig.”

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.