Ernstig mishandeld paard ingeslapen

Foto Daniëlle Carrière

Een nog onbekende dader heeft zondagnacht in het Belgische Rijkevorsel een paard ernstig mishandeld. De eigenaar merkte dat zijn paard erg stil in de wei stond, waarna hij vaststelde dat het gewond was. De dierenarts constateerde levensgevaarlijke verwondingen, vermoedelijk door steken in de geslachtsdelen. Door de ernst van de verwondingen werd het paard ingeslapen.

Sinds 2009 worden elke lente en zomer paarden het slachtoffer van ernstige dierenmishandeling, vooral in het zuiden van Belgisch Limburg. Dat leidde in 2011 zelfs tot een burgerwacht.

Directe aanleiding was toen een incident in Alken waarbij de hals van een veulen werd doorgesneden. Het dier overleefde de aanval. In enkele weken tijd werden in de streek in totaal een tiental merries op gruwelijke wijze mishandeld. Hoewel toprechercheurs op de zaak werden gezet, bleef een doorbraak in het onderzoek uit.

De Belgische politie roept paardeneigenaren op om hun dieren, zeker ’s nachts, op stal te zetten.

Bron: HLN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.