Ga naar hoofdinhoud

Geen doorgang hengstenshow Landgestüt Celle vanwege rhino

Rotspon (v. Rubinstein I). Foto: Landgestüt Celle
Landgestüt Celle heeft moeten besluiten de hengstenshow, die gepland stond voor volgende week donderdag, af te gelasten. De hengstenshow zou gehouden worden op een accommodatie in Luhmühlen, maar vanwege een uitbraak van rhino in de directe omgeving is deze stal uit voorzorg gesloten.

Afgelopen dinsdag heeft een dierenarts op een privéstal vlakbij de grote accommodatie rhino vastgesteld bij één paard. Het paard heeft geen koorts en vertoont verder weinig ziekteverschijnselen. Uit voorzorg is dit paard in quarantaine gezet.

Een andere voorzorgsmaatregel is het afgelasten van alle paardgerelateerde evenementen in de omgeving van Luhmühlen de komende twee weken.

Diverse locaties

De hengsten van Landgestüt Celle worden op verschillende locaties getoond aan het publiek. Zo zijn er dit jaar al shows gehouden in Ankum, Adelheidsdorf en Dobrück. Luhmühlen zou de laatste locatie zijn dit jaar.

Verden

Wie de hengsten van Landgestüt Celle nog wil bekijken voor het komende dekseizoen kan naar Verden. Daar worden 40 hengsten uit Celle aanstaande zondag gepresenteerd op de grote hengstenshow. Ook is hier een vijftal hengsten aanwezig van Landgestüt Warendorf.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Landgestüt Celle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook