Ga naar hoofdinhoud

Gevecht om Cornetto K duurt voort

Doda de Miranda met Cornetto K. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Cornetto K (v. Cornet Obolensky), het topspringpaard dat momenteel onder Alberto Zorzi succesvol is, moet van de Braziliaanse rechter terug naar Doda de Miranda. De ex van Athina Onassis kreeg vorige week gelijk van de rechter in São Paulo. De Belgische rechter heeft uiteindelijk echter het laatste woord.

De scheidingsperikelen van de steenrijke Onassis en Braziliaan Doda de Miranda zorgen al een jaar voor veel gedoe in de springwereld. Doda de Miranda – die officieel Álvaro Afonso de Miranda Neto heet – mocht vorig jaar na de Olympische Spelen in Rio niet meer bij zijn paarden en verscheen ook niet aan de start van de finale van de FEI Nations Cup met succespaard Cornetto K. Hij mocht het terrein van de gezamenlijke sportstal in Valkenswaard niet meer op en mocht zijn paarden ook niet meer trainen. Sindsdien wordt het geschil in rechtbanken in meerdere landen uitgevochten.

Hoop

De Braziliaanse uitspraak betekent dat Onassis de sportpaarden waar Doda aanspraak op maakt, voorlopig in elk geval niet mag verkopen, voor zover ze dat van plan zou zijn. Ook moet De Miranda weer de mogelijkheid krijgen om zijn paarden te trainen. “Dat geeft me hoop”, liet de ruiter weten na de uitspraak. “Het is mijn vak, ik wil het uit kunnen oefenen.”

De twee ex-echtelieden betwisten het eigendom van Cornetto K. Volgens Doda is het paard ook van hem en is er met de papieren geknoeid. Onassis beweert echter dat het paard in eigendom van haar paardenbedrijf is. De beslissing over de boedelscheiding van de twee, die ruim tien jaar getrouwd waren, is door de Belgische rechter uitgesteld tot oktober. Tot die tijd zal de soap nog wel voortduren.

Cornetto blijft winnen

Ondertussen viert Cornetto K nog steeds grote successen. Onder het zadel van Alberto Zorzi won de Hannoveraner ruin eind juni nog de Grand Prix van Monaco. Het was de eerste grote overwinning voor de Italiaan, die in dienst van Jan Tops rijdt.

Bron: Epoca Globo

Lees ook:
Victory Equestrian inzet vechtscheiding
Alberto Zorzi pakt GP Monaco
Doda en Cornetto niet naar Barcelona

Eén reactie op “Gevecht om Cornetto K duurt voort

  • marcel dufour

    Is gewoon een golddigger die de Miranda.
    Voordat hij Atina trouwde kon hij een paard als Cornetto K nog niet bijna kopen en dat werd daarna alleen mogelijk omdat Atina dat voor hem deed.
    Maar dan nog was het haar geld en dus haar paard.
    Ik vertrouw er dan ook op dat de Belgische rechter haar claim gaat erkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.