Ga naar hoofdinhoud

Goedgekeurde hengsten in Excellent Dressage Sales

Fellini KS (archieffoto)

Na een intensieve tijd van voorbereidingen, waarin de beste paarden geselecteerd zijn, staat nu de hele veilingcollectie van Excellent Dressage Sales ‘online’ op www.excellentdressagesales.com. De collectie is van wereldklasse. Op zondag 13 april a.s. komen er 41 dressuurpaarden onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts, waaronder maar liefst tien goedgekeurde hengsten.

Enkele weken geleden werden de eerste 24 paarden bekend gemaakt, nu zijn daar nog eens 17 paarden aan toegevoegd. De initiatiefnemers van EDS, Joop van Uytert, Nico Witte, Joep Schellekens, Gertjan van Olst en Tim Coomans presenteren een collectie, die nationaal en internationaal van een uniek niveau is. Fellini (v. Ampere), Five Star (Amazing Star) en Foundation (v. United) zijn de drie hengsten die beschikken over het KWPN-dekbrevet. De onlangs aangewezen Farsto B (v. Scandic) mag zich in de toekomst wellicht aan dit rijtje toevoegen en wordt ook geveild.

Naast jonge en interessante hengsten zijn er ook een paar bekende namen te vinden in de collectie. Zoals Wup, de hengst die onder Joyce Heuitink furore maakte op het allerhoogste niveau en TC Sting, die vorige zomer een zilveren teammedaille haalde op het EK Junioren in Compiègne. De bewezen topvererver Jazz voert de boventoon in de bloedlijnen van de veilingpaarden. Zes keer komt Jazz in de collectie voor als vader of grootvader.

De Excellent Dressage Sales vindt plaats op 12 en 13 april op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde.

Collectie dressuurpaarden

Bron: www.excellentdressagesales.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook