Ga naar hoofdinhoud

Halfbroer Hickstead uit verrichtingsonderzoek, naar Tivoli

Foto Jacquelien van Tartwijk

Calvino Z-zoon Gino – de halfbroer van springlegende Hickstead – is door eigenaar Joris De Brabander opgehaald uit het KWPN-verrichtingsonderzoek en zal dit dekseizoen ter dekking staan bij hengstenstation Tivoli van de familie Zwartjens uit Raalte. “Het is een mega goed paard”, zegt De Brabander over de driejarige hengst die vanavond op de hengstenshow van Tivoli getoond zal worden.


“Ik heb Gino opgehaald in Ermelo, omdat ze zeiden dat ze hem moeilijk konden trainen. Volgens mij kom je altijd bij een driejarig paard wat problemen tegen, maar daar moet je doorheen kijken”, vindt Joris De Brabander. “Volgens het KWPN zou Gino last hebben van zadeldruk, maar wij merken er thuis niks van. Het is gewoon een heel scherp paard.”

Al met al houdt De Brabander veel vertrouwen in de reeds bij het AES-goedgekeurde Calvino-zoon. “Het is de halfbroer van Hickstead – het beste paard dat Nederland ooit heeft voortgebracht. En hij lijkt over dezelfde kwaliteiten te beschikken. Hij heeft het allerlaatste aan voorzichtigheid, kan fantastisch bewegen en is los in zijn lijf”, aldus de enthousiaste Belg.

Dit jaar komt Gino dus ter dekking bij hengstenstation Tivoli van de familie Zwartjens. “Wij hebben altijd hengsten bij Robin Zwartjens staan, zoals voorheen London en diens halfbroer Figo de Muze en tegenwoordig Denzel van het Meulenhof. In Nederland krijgen die jonge hengsten vaak wat meer kans dan in België.” Op de hengstenshow van Tivoli hoopt De Brabander dat Gino reclame voor zichzelf maakt. “Vanavond gaan we het proberen en hopelijk doet hij het goed!”

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook