Ga naar hoofdinhoud

Heliana V.O.D. ware kampioene driejarige dressuurmerries

Een prachtige en complete kampioene in de dressuurrichting op de kWPN Kampioenschappen in Ermelo: Heliana V.O.D. (Davino V.O.D. x Jazz) van familie Van Os uit Sprang-Capelle. De vreugde was groot bij familie Van Os en aanhang toen juryvoorzitter Marian Dorresteijn de lichtvoetige, elegante Heliana als kampioensmerrie uitriep. "Een merrie met een prachtig model, veel ras, bloed en bergop gebouwd", klonk de jury.


Wederom een succes voor de fokkerij van Ad van Os, die ook vader Davino V.O.D. fokte en Heliana eerder al kampioene zag worden op de Centrale Keuring in Schaijk, Brabant.

Een mooie tweede plaats was voor de krachtige, machtige Ampère-dochter Hulana T van C. Twint uit Oost-Grafdijk. Ten opzichte van de kampioene verloor Hulana T het qua jeugd en elegantie, maar een sterk bewegingsmechanisme heeft de merrie zeker wel. De derde plaats was voor de kampioene van Noord-Holland Halesta (Quadroneur x Weltart) van Stal 104 uit Wijdewormer. De merrie beweegt met veel actie en buiging, maar had iets meer in de schoft mogen rijzen ten opzichte van haar voorgangers. Net naast het podium viel de ruig bewegende Hester (Apache x Jazz) van M. Tijssen uit Lienden en Ad Valk uit Gorinchem. “Deze dochter van Apache mocht in beweging er iets meer in klimmen en iets meer schoudervrijheid hebben”, verklaarde de jury de vierde plaats.

De nummer vijf hoefde niet meer over te draven en werd Hyacintia (Charmeur x Santano), gefokt door Gerard Vervoorn uit Brakel, in eigendom van C. Tolman uit Spofford. De zesde plaats was voor Haronia-Donna (Bordeaux x Wynton), gevolgd door Hot Spring (Charmeur x Flemmingh). De achtste, negende, tiende, elfde en twaalfde plek waren respectievelijk voor Haizenzi (San Amour x Don Primaire), Hubertje BH (Jazz x Contango), Hidamorka D (Jazz x Zuidhorn), Hamalia (Bordeaux x Wellington) en Hautecouture (Connaisseur x Krack C).

Bron: Horses

2 reacties op “Heliana V.O.D. ware kampioene driejarige dressuurmerries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook