Houtzager vijfde in spannende GP Treffen

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

In de Glock’s 3* Grand Prix vond er een bloedstollende strijd plaats om de overwinning. Maximilian Schmid kwam als sterkste uit deze strijd. Voor deze Grand Prix zadelde hij Chacon (v. Chacco-Blue). Deze combinatie noteerde de scherpe tijd van 41,09 seconden.

Een fractie langzamer was de Belg Gudrun Patteet. Hij had met Sea Coast Ferly (v. Calato) 41,30 seconden nodig.

Landgenoot

Hij werd op de voet gevolgd door zijn landgenoot Wim Vermeier. Vermeier leidde de negenjarige IQ van het Steentje (v. Toulon) in 41,50 seconden foutloos door het parcours.

Top vijf

Op plaats vier volgde de Italiaan Gianni Govoni met opnieuw een miniem verschil van nog geen 0,4 seconden. Govoni zat in deze Grote Prijs in het zadel van Antonio (v. Oklund). Deze Antonio werd tot en met 2015 in Nederland uitgebracht in het 1,45 meter door Jan Willem Schaap.

Marc Houtzager wist in het basisparcours al een mooie nul ronde te noteren. Dit deed hij in de barrage opnieuw. Hij finishte met Sterrehof’s Calimero in 43,90 seconden naar een vijfde prijs.

Nederlanders

Ook Houtzagers vrouw, Julia Houtzager-Kayser, had het tot de barrage geschopt. Met Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano) noteerde ze vier strafpunten in de barrage. Zij eindigden op plaats negen.

Ook Gerco Schröder maakte een fout in het parcours met Glock’s Lausejunge  (v. Ludwigs As) en daar bovenop ook nog één tijdsstrafpunten. Dit resultaat leverde een tiende plaats op.

Gert-Jan Bruggink maakte met Connelly 2 (v. Calvados Z) twee springfouten in hun barrage. Dit resulteerde in een elfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.