Ga naar hoofdinhoud

Huijbregts wint opening It’s All Dressage

Jill Huybregts met EventZ Zamacho . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een driedaagse dressuurwedstrijd in de prachtige accommodatie in Nieuw en St. Joosland ging vandaag van start met rubrieken van het ZZ-Licht tot en met de Zware Tour. De winst in de Grand Prix ging zojuist naar Jill Huijbregts, die eerder op de dag al vierde werd in het ZZ-Licht.

Huijbregts tikte nét de 70% niet aan in haar mooi gecontroleerde proef met EventZ Zamacho Z (v. Rousseau). De 22-jarige leerlinge van Karin Retera leidde haar paard zelf op en presteert al enige tijd heel constant op dit niveau. Kim Schmid reed Pharmahorse Theodoor (v. Métall) naar de tweede prijs. Ze scoorde 67,64%, wat net een half procent meer was dan de nummer drie Mirelle van Kemenade met Decor Vivaldo (v. Polansky).

Schelstraete hoogste dagscore

Jonna Schelstraete was de enige winnares die boven de 70% scoorde. Ze won de Prix St. Georges met de expressief dravende Cupido (v. Tuschinski).  Hun score bedroeg 71,68%. Jeroen Okkema werd tweede met Rolling Stone (v. Ravel) en scoorde 69,00%. Derde werden Stephanie de Frel en Carstenwaard (v. Don Schufro) met een totaal van 68,61%.

In het ZZ-Zwaar was het oranje lint voor Jessica Nijpjes met Balorig Z (v. Balourgran). Vincent Bol pakte de tweede prijs, net voor Sanne Beijerman die derde werd met Charming Norel (v. Winningmood).

Mara de Vries was de beste in het ZZ-Licht. De Mijne C (v. Don Schufro) liep met elasticiteit en souplesse naar een nette 69,37%. Jeroen Okkema pakte de tweede prijs op Ducati (v. Don Crusador) met 67,03%. Met 65,94% won Stephanie Kooijman de derde prijs, waarvoor ze Dibert L (v. Vivaldi) zadelde. In deze rubriek werd de winnares van de Grand Prix vierde met de pas zesjarige EventZ Enzos Armani (v. Tuschinski). Ze behaalde 65,77%.

Bijzonder concours

Vandaag was de aftrap van het evenement, waarvan de organisatie in dezelfde handen is als het succesvolle Outdoor Zeeland. Deelnemers kunnen iedere dag een proef starten bij ruitersportcentrum De Kroo en het concours wordt afgelopen met kürfinales op zondag in de klasse ZZ-Licht tot en met Lichte Tour. De kür van de Grand Prix wordt zaterdagavond verreden. Bijzonder aan het concours is, naast het meerdaagse karakter, dat alle rubrieken door vijf juryleden worden gejureerd.

 

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook