Ga naar hoofdinhoud

Idefix van de Stokhorst en Junanda winnen Equisport Cup

Update
Pavo Cup 4 jr: Independent Little Me (UNO Don Diego x San Remo) en Dinja van Liere Foto: Jacquelien van Tartwijk
In Bergharen werd vandaag de Equisport Cup, een wedstrijd voor drie- en vierjarige dressuurpaarden, verreden. Deze Cup werd gejureerd door Adelinde Cornelissen en Jacques Verkerk. Bij de vierjarigen ging de zege naar Idefix van de Stokhorst (v. Dream Boy) onder Boris Braam. De titel bij de driejarigen ging naar de El Capone-dochter Junanda onder Marlou de Ruyter.

Deze Dream Boy-zoon kreeg alleen maar cijfers boven de acht behalve een zeven op de algemene indruk. Met 81 punten won deze Idefix van de Stokhorst bij de vierjarigen.

Dream Boy

Ook tweede plaats werd bezet door een Dream Boy-nazaat. Onder Lars op ’t Hoog liep Iefke-Olympia naar 78,5 punten. Het is een succesvol weekend voor Op ’t Hoog, want gister liep onder hem Juliëtta Sione naar de hoogste score bij de IBOP in Berlicum.

Top zes

Met één punt minder bemachtigde de Johnson-zoon Infinity onder Marlou de Ruyter te derde prijs ter waarde van 60 euro. Er was een gedeelde vierde plaats voor Independent Little Me (Uno Don Diego) met Dinja van Liere en Igitur van het Goorhof (v. Wynton) met Theo Hanzon en een gedeelde vijfde plaats voor Intenz (v. Bordeaux) onder Paulien Kouwenhoven en Ivano (v. Apache) die voorgesteld werd door Simone Kromkamp. Igor van Langweeren, een zoon van de bij het NRPS-goedgekeurde hengst Emerson, werd zesde met Elizaveta Orekhova.

Junanda wint driejarigen

Met 85,5 punten won de El Capone-dochter Jumanda die door Marlou de Ruyter voor werd gesteld. De merrie scoorde op alle onderdelen boven de 8 met onder meer een 9 voor de draf en de algemene indruk. Junanda is een halfzus van het Lichte Tour-paard Armageddon (v. Contango) van de Belgisch amazone Nastassja Roussel.

JFK tweede onder Hanson

Met één punt minder werd JFK in handen van Theo Hanson tweede. De voshengst van Forty uit de Zhivago-dochter Forza kreeg 84,5 punten met 9-ens voor de gedragenheid en souplesse en de algemene indruk.

AES hengst Joule Sollenburg

Ook in deze groep reed Lars op ’t Hoog in de prijzen. Met de Sezuan-dochter Jiolympia kreeg Op ’t Hoog 83 punten en de derde plaats. Hetzelfde aantal punten kreeg de AES goedgekeurde hengst Joule Sollenburg (v. Electron) onder het zadel van Peter Wetzelaer.

IBOP-topper Juliëtta Sione

De vijfde plaats was voor de IBOP-topper van Berlicum Juliëtta Sione onder Lars op ’t Hoog. De Everdale-dochter kreeg 82,5 punten van de juryleden met een 9 voor de draf en voor haar exterieur. Op de ranglijst werd ze gevolgd door Jengowaard die onder Marlou de Ruyter naar 81,5 punten liep. Jengowaard is een zoon van Florencio en een halfbroer van onder meer het Lichte Tour-paard Carstenwaard van Stephanie de Frel.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.