Ga naar hoofdinhoud

Invoering strengere regels dopinggebruik rensport GB uitgesteld

De British Horseracing Authority (BHA) heeft de invoering uitgesteld van het door haar aangekondigde zero-tolerance beleid voor dopinggebruik bij renpaarden. De invoering van het strengere beleid met betrekking tot het gebruik van anabole steroïden stond voor 1 januari op de agenda.

De invoering van de nieuwe regels heeft tot doel de integriteit van de Britse rensport te verbeteren na een aantal opzienbarende dopinggevallen. Maar er is meer tijd nodig om het beleid op enkele onderdelen verder uit te werken en er wordt nu gestreefd naar de invoering in maart.

“De reden voor het uitstel is dat we meer tijd nodig hebben om samen met betrokkenen, vooral eigenaren en trainers, enkele elementen verder uit te werken om overeenstemming te bereiken met alle betrokken partijen. Zo moet er nog tijd worden besteed aan de definitie van ‘verantwoordelijke persoon’, dus de persoon die de verantwoordelijkheid heeft er voor te zorgen dat het paard geen doping krijgt toegediend”, aldus de BHA in een verklaring.

“Het is een complex onderwerp en we zijn teleurgesteld dat we de invoering per 1 januari niet hebben gehaald. Maar ik heb er geen twijfels over dat we het juiste doen door niet overhaast te handelen”, aldus Jamie Stier, directeur Operations en Regelgeving van de BHA.

Bron: Horse and Hound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.