Ga naar hoofdinhoud

Karen Nijvelt concurrente van zichzelf

Karen Nijvelt, op de foto met dekhengst Maestro, won de Prix St. Georges met een zoon van haar voormalige Grand Prix-paard
Tijdens het Pinksterconcours in Bergen op Zoom was Karen Nijvelt vooral concurrente van zichzelf. Ze werd eerste en tweede in de Prix St. Georges met haar paarden Darwin (zoon van de eveneens door Nijvelt gereden hengst Maestro) en Caramba (v. Hemmingway) met scores die elkaar weinig voor elkaar onder deden: 66,97 en 66,25%.

Subtopwedstrijden die op een grasbodem worden verreden, ze zijn zeldzaam geworden. Toch draaiden heel wat ruiters de schroeven in om hun proef te gaan rijden in het stadspark in Bergen op Zoom. Het leverde nette resultaten op, maar geen echte uitschieters. Zo werd Danique Janssen in de rubriek die door Nijvelt werd gedomineerd derde met een totaal van 65,66%. Haar proef met Coert (v. Westpoint) was nét even beter dan die van Sylvia van den Broek en Selevia’s Champion (v.Tuschinski ): 65,46%.

In de Intermédiaire I ging Franka Loos met de zege aan de haal. Voor haar proef met de merrie GG Flow Cadanza (v. Florencio) verscheen 64,34% op het scorebord.

ZZ-Zwaar voor Anouk Claassens

Beide ZZ-Zwaarproeven werden gewonnen door Anouk Claassens. Zij stuurde Ilfa’s Vinny (v. Nobility) naar scores van 65,43 en 65,64%. In de eerste proef werd Claassens op de hielen gezeten door Mirre Sinke en Aristo (v. OO Seven) en Emmy Bouthoorn en Parlana (v. Luctor). Deze combinaties behaalden 65,14 en 65,07%. In de tweede proef verschenen andere namen op het podium: tweede werd Ynes Hendriks met 64,79% en derde Kirsten Vermeulen met een score van 62,07%.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook