Ga naar hoofdinhoud

Alle keuringen KVTH voorlopig afgelast

De vereniging KVTH diende een verzoek in bij de voorzieningenrechter voor het opschorten van de door de NVWA aangekondigde dwangsom van 15.000,- voor gecoupeerde paarden op keuringen. Afgelopen vrijdag heeft de KVTH haar verzoek bij het College van Beroep voor bedrijfsleven (CBb) ingetrokken. In ieder geval tot begin december - het moment dat er een inhoudelijke uitspraak wordt verwacht - organiseert de KVTH geen keuringen.

Op de zitting van 21 oktober is de voorlopige voorziening niet aan de orde geweest. Ook is er niet inhoudelijk ingegaan op het coupeerbeleid. Het CBb en beide partijen hebben alleen afspraken gemaakt over de te volgen procedure. Daarbij is gekozen voor een kort traject, zodat er op korte termijn definitief duidelijkheid bestaat aangaande de juridische mogelijkheden met betrekking tot het ingrepenbesluit. De KVTH heeft hierdoor haar verzoek voor een voorlopige voorziening ingetrokken en de voorzieningenrechter heeft dan ook geen uitspraak gedaan.

Duidelijkheid

De partijen zijn overeengekomen om op korte termijn duidelijkheid te creëren aangaande het toelaten van paarden op keuringen, tentoonstellingen en/of evenementen, die in het buitenland een in Nederland verboden ingreep hebben ondergaan. Concreet is er afgesproken, dat de Staatssecretaris zijn argumentatie uiterlijk 28 oktober 2016 op schrift stelt en vervolgens naar het CBb en de KVTH stuurt. De KVTH heeft vervolgens twee weken de tijd om hier inhoudelijk op te reageren. Vervolgens vindt er rond 1 december een hoorzitting plaats voor het CBb, waar beide partijen de mogelijkheid krijgen hun standpunt verder toe te lichten. Kort daarna wordt een definitieve uitspraak verwacht.

Geen keuringen

Tot er, naar verwachting begin december, in deze procedure een uitspraak is gedaan, organiseert de KVTH geen keuringen. Zodra de uitspraak is gedaan, maakt de KVTH nieuwe data voor de uitgestelde keuringen van Limburg, Gelderland en Noord-Brabant bekend.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.