Ga naar hoofdinhoud

Kyra Klinkers kaapt prijzen weg

Archieffoto Kyra Klinkers met Equirelle W. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Kyra Klinkers reed zichzelf driemaal in de prijzen bij de Subtopwedstrijd in Beuningen vandaag. In de U25, gecombineerd met de Grand Prix, werd ze derde en vierde met Tara (v. Jazz) en diens zoon Whoopydoo (v. Lord Sinclair). Maar de beste prestatie kwam van de imposante merrie Equirelle W (v. Florett As), met wie ze de hoogste dagscore in de Prix St. Georges behaalde.

De zwarte merrie treedt volgende week aan in Ermelo in de race om een ticket voor het WK voor jonge paarden. Ze toonde vandaag aan in prima vorm te verkeren en scoorde 70,92%. Tweede werden Dennis Ausma en Cindy (v. Jazz). Het duo kwam tot een totaal van 68,62%. Op de derde plaats eindigden Koosje Mulders en Wim (v. Rubels), die 66,25% scoorden.

Miranda Hoezen was de winnares van de Intermédiaire I. Haar zelfgefokte Wise Guy (v. Krack C) liep naar 64,93% en bleef daarmee nipt voor op Cindy van Vugt. Zij werd tweede met Goodtimes-zoon Bingo: 64,47%.

Zware Tour

In de Zware Tour was het Lianne Crielaard die er met de winst vandoor ging. Amerto (v. Kennedy) en zij kwamen tot 69,10% in de Grand Prix. Stephanie Beek pakte de tweede prijs met Bernardeau (v. Uptown), voor wie er 68,00 op het scorebord verscheen. Kyra Klinkers werd derde met de door haar ouders gefokte Tara, die nog een tandje hoger scoorde dan zoon Whoopydoo: 67,91% om 66,22%.

ZZ-Zwaar

Jeanine Fiechter was in de eerste ZZ-Zwaarproef een maatje te groot voor de concurrentie. Ze won met Ducati (v. Tuschinski) en scoorde 66,71%. Met exact twee procent minder moest Niki Bours genoegen nemen met de tweede prijs. Ze zadelde daarvoor Macrider Rose (v. Rosario). Het lintje lint was voor Stephanie Stooker en Vinkekamps Alfonso (v. Riverman). De score bedroeg 64,57%. In de tweede proef was Ireen de Leeuw de beste met Watch Me (v. Flemmingh). Ze behaalde 66,43%. Britt de Bever kon die score nét niet evenaren. Ze kreeg 66,14% voor haar proef met Lex&Max’ Select RP (v. Gribaldi). Niki Bours eindigde in deze proef als derde met een totaal van 63,07%.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook