Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam is dé Europees KAMPIOEN!

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De enige échte kampioen van het EK mag het goud in ontvangst nemen: Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P.! Geen ruiter bleef zo koel, geen paard stak zo in vorm. Na olympisch en wereldkampioen is Jeroen Dubbeldam nu ook Europees kampioen. Een prestatie die met geen superlatieven te beschrijven is! Puur vakmanschap en gevoel van Dubbeldam en topvorm van Zenith, die maar weer eens bewijst overal overheen te kunnen en dit ook nog eens dagen achtereen vol kan houden.

Dubbeldam en Zenith sprongen de hele week geen balk naar het gras in Aken en na het winnen van de Grote Prijs in 2001, teamgoud op de Wereldruiterspelen 2006 en vrijdag winnen van Europees teamgoud bewees Jeroen Dubbeldam weer de beste ruiter in de Aachener Soers te zijn. De wereldkampioen van 2014 is de Europees kampioen van 2015. Een ongekende prestatie van ’s werelds beste springruiter. Twee tijdfouten mocht hij hebben en Dubbeldam pakte er eentje mee, waardoor hij met 3,68 overtuigend kampioen is geworden.

Ook een topklassering voor Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P., die na één lichtfoutje en tweemaal een tijdfout deze week in Aken op een prachtige vijfde plaats eindigen. Het zilver is voor Belg Gregory Wathelet met Conrad de Hus, die deze week ook slechts één fout maakte. Brons voor Simon Delestre en de springmachine Ryan des Hayettes, die eerder dit seizoen al op de derde plaats eindigde in de Grote Prijs van CHIO Aken. Vierde werd klassementsleider na dag één en twee Pénélope Leprévost met de magnifieke merrie Flora de Mariposa.

Maikel van der Vleuten moest uiteindelijk genoegen nemen met de veertiende plaats met de tot en met de laatste ronde frisse en fitte VDL Groep Verdi TN N.O.P. Voormalig klassementsleider Sergio Alvarez Moya kreeg met Carlo vandaag twee keer een fout en eindigt op de zesde plaats. Zevende is Christian Ahlmann met de ervaren tophengst Taloubet Z, gevolgd door landgenote Meredith Michaels-Beerbaum met de weergaloze Fibonacci. Een prachtige negende plaats voor de over zichzelf heen springende Lenardo der Kleine onder Andreas Schou, gevolgd door de sterk teruggekomen Kevin Staut met Reveur de Hurtebise HDC.

Klik hier voor het eindklassement.

Lees hieronder het liveverslag van Horses.nl!

18:17 – Gregory Wathelet heeft de druk op Jeroen Dubbeldam opgevoerd! Dubbeldam kan zich alleen twee tijdfouten permitteren, want Wathelet en Conrad de Hus hebben minimaal zilver met 5,04.

18:15 – Minimaal een vijfde plaats voor Jur Vrieling en Zirocco Blue! Sergio Alvarez Moya krijgt een fout met Carlo en eindigt op 9,47.

18:13 – Simon Delestre ziet met Ryan des Hayettes het podium heel dichtbij komen. Eén tijdfout, die nauwelijks gevolgen heeft en de Fransman op 7,67 zet. Minimaal een vierde plaats.

18:11 – Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. schuiven één plaatsje op na de fout van Andreas Schou en Lenardo der Kleine. Minimaal een zesde plaats!

18:08 – Pénélope Leprévost houdt zich op de top van het klassement na een ‘gemakkelijke’ foutloze ronde met Flora de Mariposa. Met 8,00 eindigt de Française minimaal op de vijfde plaats.

18:06 – VDL Zirocco Blue N.O.P. heeft een ongelofelijk kampioenschap gesprongen met slechts één ‘lullig’ foutje. De tijdfout zojuist van Jur Vrieling en de VDL Stud-hengst zet de Nederlanders op 9,29. Wat een spanning!

18:04 – Een kampioenschap heeft altijd verrassingen in petto. Zo ook voor Ludger Beerbaum en het Duitse publiek in de Aachener Soers. Wie had gedacht dat de maestro van de springsport op hindernis één een fout krijgt met Chiara? Vervolgens een perfecte rit en een eindscore van 12,66.

18:02 – Voor Joe Clee en Utamaro d’Ecaussines was de uitsprong van de driesprong te ver weg. Dankzij de instelling van de Diamant-zoon werd 4c nog wel gesprongen, maar de balken gingen flink tegen het gras. De Brit nam gas terug en noteerde ook een tijdfout. Eindscore: 14,00.

18:00 – Weer een foutloos resultaat! Dit keer van Christian Ahlmann en de in topvorm stekende Taloubet Z (Galoubet A x Polydor) – uit de fokkerij van Cees Klaver. Ahlmann eindigt op 9,56.

17:58 – Fibonacci toont zijn absolute klasse zojuist weer onder Meredith Michaels-Beerbaum! Een geweldige foutloze ronde van de imponerende schimmel, die op 10,09 finisht.

17:55 – Quorida de Treho doet het op haar eigen manier, maar effectief zijn de machtige sprongen van de Kannan-dochter wel. Romain Duguet zag zijn elfjarige merrie niet in de buurt van het hout komen, maar tijdsoverschrijding laat de Zwitser op 12,66 eindigen.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:53 – Een spectaculaire comeback van Kevin Staut en Reveur de Hurtebise HDC! De rustdag heeft de Fransman en de Kashmir van Schuttershof-zoon goed gedaan, want twee foutloze ritten vandaag laat de Fransman flink stijgen in het klassement. Eindscore 12,01.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:51 – Dat overkomt Bertram Allen zelden: een tijdfout. Maar vandaag laat een lichte tijdsoverschrijding de twintigjarige Ier wel op 14,06 eindigen met Kannan-dochter Molly Malone V.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:49 – De wind leek de ronde van Piergiorgio Bucci te gaan verstoren, maar door snel handelen van de parcourshulpen stond de bijzondere steilsprong 7 weer snel overeind. De Italiaan was niet afgeleid met Catwalk Z, want een mooie nulrit was het resultaat. Eindscore 13,65.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:47 – De geroutineerde Paul Estermann speelde het met Castlefield Eclipse op safe en trok zich niet al te veel aan van de krappe toegestane tijd. Een balk op de laatste hindernis liet het plan van de Zwitsers jammerlijk mislukken, waardoor vijf strafpunten bij de score werden toegevoegd. Estermann staat op 18,71.

17:44 – Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. sluiten dit kampioenschap in stijl af met een briljante, overtuigende foutloze ronde. Verdi toont zich nog fris en fit en Maikel reed een ronde waar geen speld tussen te krijgen was! Ze eindigen op 13,85.

17:42 – Denis Lynch en All Star zien op de eerste hindernis direct een balk vallen en zetten daarna een topronde neer. 18,45 is de totaalscore.

17:40 – Casello schrok van de kijkerige steilsprong 7 en kreeg een fout onder Douglas Lindelöw. De Zweedse combinatie finisht op 19,84.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:38 – Danielle Goldstein bevestigt dat de tijd krap genoeg staat. Met een geweldig springende Carisma krijgt de Israëlische amazone een fout op de DHL-oxer en een tijdfout en eindigt ze op 22,79.

17:35 – Henrik von Eckermann gaat sterk foutloos met Cantinero (v. Cento) en eindigt op 19,08. Geen problemen met de tijd voor de Zweed.

 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:33 – De tijd lijkt krap te staan, want de toch niet langzaam rijdende Jaroslaw Skrzyczynski en de van nature snelle Crazy Quick noteerden een springfout een tijdfout. De Pool eindigt op 25,37.

17:27 – Ook de tweede – en allesbeslissende – ronde van de individuele finale werd zojuist besproken door parcoursbouwer Frank Rothenberger. Te beginnen op de Turkish Airlines-oxer, rechtsom gevolgd door een 1,60 m-hoge steilsprong en daarna een 1,63 m-hoge steil. “Dat is een lastige hindernis, hoog en met de optisch lastige kleur zwart”, aldus Rothenberger.
Vervolgens de zware driesprong waar onder de tweede en uitsprong een waterbak ligt. “Dat kan voor afleiding zorgen. Daarna komt een 1,60 m hoge steilsprong en dan de breedste oxer van dit parcours”, zegt Rothenberger over de 2,00 meter brede oxer, op een korte afstand gevolgd door een 1,64 m hoge plankensteil met muur. “In de landenwedstrijd waren daar te weinig fouten op, dus hebben we de balken door planken vervangen.” De DHL-oxer, Mercedes Benz-oxer en hoge Rolex-steilsprong vormen de staart van het parcours.

17:03 – Jeroen Dubbeldam hoeft ‘alleen nog maar’ foutloos te rijden in de tweede ronde op het Europese goud in ontvangst te nemen. Klassementsleider Sergio Alvarez Moya kreeg met de in bloedvorm stekende Carlo de afstand naar de driesprong niet passend en zag de meest gevallen plankensteil naar beneden vallen. Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. gaan met 2,68 aan de leiding, gevolgd door Gregory Wathelet met Conrad de Hus op 5,04. Sergio Alvarez Moya staat op brons met 5,47.

17:01 – Wederom een briljante ronde van ’s werelds beste springruiter Jeroen Dubbeldam en een in formidabele vorm verkerende SFN Zenith N.O.P. Hij legt de druk op met nu slechts 2,68 strafpunten. Zenith maakte het wel heel spannend, want hij wilde met geen mogelijkheid naar de ring! De Rash R-zoon had eerder deze week al problemen met de Soers binnentreden, maar ook vandaag lukte het uiteindelijk toch. Gelukkig! “We begroeten hem met zwijgende bewondering”, beveelt de stadionspeaker het overenthousiaste publiek.

16:56 – Kampioenschapsdebutant Romain Duguet krijgt met de elfjarige Kannan-dochter Quorida de Treho tweemaal een fout: 7b en steilsprong 11. Erg jammer voor de Zwitser, die van 3,66 naar 11,66 zakt.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:54 – Ook Pénélope Leprévost krijgt de lijn van de sloot naar de driesprong niet passend met de For Pleasure-dochter Flora de Mariposa. De nummers één van woensdag en donderdag zakken nu naar 8,00. De top drie is nu aan de beurt!

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:51 – Wat een domper voor Jur Vrieling! Een fantastische rit met VDL Zirocco Blue N.O.P. maar wel een balkje op de betrekkelijk ‘eenvoudige’ oxer 2. Wat zonde, wat zonde, want alle technische en zware opgaven werden moeiteloos overwonnen door de Groninger en de Mr. Blue-zoon.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:49 – Een voetje op het lint van Chiara laat het Duitse publiek sidderen. En jawel, vier strafpunten verschijnen op het scorebord voor maestro Ludger Beerbaum. Het publiek is hoorbaar teleurgesteld, waardoor zelfs de stadionspeaker met een typerend ‘Ssstt’ ingrijpt.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:46 – Verschuivingen in het klassement, nu ook Joe Clee met Utamaro d’Ecaussines vier strafpunten bij zijn score toevoegt. De Brit en de Diamant de Semilly-zoon zien de scherpsrechter van het parcours – 7a – naar beneden gaan en staan nu op 9,00.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:44 – Gregory Wathelet heeft Con Air-zoon Conrad de Hus top voor elkaar! Een sterke foutloze rit, zonder problemen voor de Belg. Neemt voorlopig de leiding over met 5,04 strafpunten in totaal.

Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

16:42 – De acht galopsprongen richting de driesprong zorgen ook bij Ben Maher en de imponerende vosmerrie Diva II (v. Kannan) voor problemen. Niet de insprong, maar wel het middelste element komt naar beneden. Vervolgens vliegt ook de voorste paal van de Turkish Airlines-oxer naar het gras. Maher zakt naar 13,55.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:39 – Gisteren kwam Taloubet Z nog in de holdingbox terecht bij de vetcheck, maar vandaag maakte de Galoubet A-zoon een fitte indruk. De driesprong begint wel zijn tol te eisen, want ook Christian Ahlmann ziet de insprong 7a naar het Akense gras vallen. De Duitser staat nu op 9,56.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:37 – Een identieke fout van Paul Estermann en Castlefield Eclipse, voor wie de achtste galopsprong na de sloot de insprong van de driesprong ook te dichtbij brengt. Vervolgens nog een fout op de 1,64 m-hoge Lindt-steilsprong. De Zwitser zakt naar 13,71.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:34 – Maikel van der Vleuten maakte met VDL Groep Verdi TN N.O.P. nog een kleine achtste galopsprong voor de driesprong, maar zag vervolgens wel de planken insprong van driesprong naar beneden komen. Vervolgens nog een fout op de brede 10a, waardoor Verdi en Vleut naar 13,85 zakken. Wel precies binnen de toegestane tijd van 78 seconden: 77,99.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:32 – Nadat het voor Daniel Deusser al mis ging in de driesprong, ziet ook Meredith Michaels-Beerbaum de plank van 7b naar beneden gaan. Jammer voor MMB en de geweldige schimmel Fibonacci, die naar 10,09 zakt.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:30 – In een tijdperk waarin maat en formaat hoog in het vaandel gedragen worden bij diverse stamboeken en fokkerij-filosofiën, springen de kleine vosjes Ryan des Hayettes en Lenardo der Kleine zojuist foutloos over één van de zwaarste parcoursen van het jaar. Ook Simon Delestre blijft op slechts 6,67.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:27 – Het nieuwe hoefijzer kon All Star niet redden op de uitsprong van de driesprong. De Argentinus-zoon en Denis Lynch verlaten de ring met één balk.

16:25 – Wat een geweldige springvlo, die Lenardo der Klein! De steilsprong van 1,64 m is zeker hoger dan de Lenardo-zoon groot is, maar het deert de Westfaler van Andreas Schou niet. Een fantastische, spectaculaire nulrit van de Deen en het kleine springfenomeentje, die op 6,98 blijft staan.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:23 – Eén van de grote favorieten vooraf moest zojuist de piste verlaten met acht strafpunten: Daniel Deusser met Cornet d’Amour. Het middelste element van de driesprong en de uitsprong van dubbelsprong 10 moesten het ontgelden en de Duitser en de Cornet Obolensky-zoon zakken naar 15,06.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:20 – De Ierse topruiter Bertram Allen kon Molly Malone V net niet van het middelste element van de driesprong houden en de twintigjarige topper zag de plank vallen. Bertram Allen zakt daarmee naar 13,06.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:18 – Hoewel in de staart van het parcours de zwaarste opgaven lijken te zitten, krijgen de combinaties vooralsnog vooral vroeg in het parcours fouten. Zo ook Italiaan Piergiorgio Bucci, die Catwalk Z op hindernis 3 een fout zag maken.

16:16 – De Israëlische Danielle Goldstein was dit kampioenschap één van de verrassingen met de geweldige merrie Carisma. Vandaag weer een mooie ronde, maar jammerlijk problemen in de driesprong waar het eerste en derde element naar beneden kwamen. Alsnog een super kampioenschap van Goldstein en Carisma, die vandaag hindernissen moest springen die hoger waren dan de Cardento-dochter zelf is.

16:13 – Douglas Lindelöw krijgt met de springveer Casello (Casall x Carolus I) één fout op hindernis 5, waar de Zweed de sympathieke vos erg lang bij zich moest houden en de voorste paal zag vallen. Jammerlijk ook nog een tijdfout voor Lindelöw.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:09 – Reveur de Hurtebise HDC kreeg woensdag al twee fouten en daar kwamen er vrijdag wederom twee bij. Maar vandaag herpakken Kevin Staut en de Kashmir van Schuttershof-zoon zich ijzersterk met een foutloze ronde. De Fransman blijft op 12,01 strafpunten met de voorheen door Malin Baryard-Johnsson gereden Reveur de Hurtebise HDC. Nu Douglas Lindelöw, want Denis Lynch’ All Star heeft een ijzer verloren.

Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:07 – Crazy Quick (Chacco Blue x Quick Star) deed onder Jaroslaw Skrzyczysnki wederom zijn naam eer aan. De tienjarige ruin was wederom snel en een fractie gek. Een balk op hindernis 5 en op 7c nekt de Poolse combinatie.

16:05 – De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar reed met Rokfeller de Pleville Bois Margot een sterke ronde, maar zag wel een balk vallen op 7b en de hoge Mercedes Benz-steilsprong 11.
16:03 – Een sterke eerste ronde van de Zweed Henrick von Eckermann met Cantinero met alleen een balk op de kruisoxer 3. Knap resultaat van de Zweedse stalruiter van Ludger Beerbaum, die zijn startplek te danken heeft aan het terugtrekken van Janika Sprunger en Cian O’Connor en het uitvallen van Cassio Rivetti.

 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Om 16:00 uur gaat het er echt om spannen: de finale om de individuele medailles van het Europees kampioenschap springen in Aken. Klassementsleider is de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met de in topvorm verkerende veertienjarige schimmel Carlo (Contender x Cascavelle). Moya staat op slechts 1,47 strafpunten. Met 2,68 strafpunten gaat wereld- en olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. (Rash R x Fuego du Prelet) op de tweede plaats, nadat gisteren de eerdere nummer twee Vivant van Cassio Rivetti niet door de veterinaire keuring kwam.

Loodzwaar parcours
Frank Rothenberger gaf zojuist zijn uitleg van het loodzware parcours. Het parcours begint met een steilsprong van 1,55 m, gevolgd door een oxer van 1,80 m breed. Hindernis drie is een oxer van 1,90 m breed, gevolgd door een steilsprong op zeven korte galopsprongen. Na hindernis vijf volgt de sloot. “De sloot was afgelopen week nog niet zo moeilijk voor de meeste combinaties, dus hebben we die dertig centimeter breder gemaakt”, vertelt de Duitse topparcoursbouwer over de nu 4,20 m brede sloot. Dan volgt er op zeven of acht galopsprongen de driesprong. “Dat is het moeilijkste van dit parcours. Het is steil-steil-oxer, waarvan de steilsprongen 1,60 m hoog zijn en een lichte plank als bovenste balk hebben. Daarbij is de driesprong wit, waardoor de paarden weinig contrast zien”, legt Rothenberger uit. Vervolgens volgt oxer acht, gevolgd op zes galopsprongen door de hoogste steilsprong van het parcours: de Lindt-steilsprong van 1,64 m (!) hoog. Daarna de laatste lijn: een vrij kale dubbelsprong, gevolgd door een hoge steilsprong op vijf korte galopsprongen en dan op een lange zes of korte zeven galopsprongen de laatste oxer. “De aller breedste hindernis van het parcours”, vertelt Rothenberger over de 2,00 meter (!) brede Rolex-oxer! De toegestane tijd is 78 seconden.

Kansrijke Dubbeldam
Sergio Alvarez Moya staat er met de ervaren Carlo, die in 2011 brons won op het EK in Madrid onder Nick Skelton, het best voor in de individuele strijd. De schimmel won onder zowel Skelton als Moya al tal van Grote Prijzen, zoals Sankt Gallen, La Baule, Wellington, La Coruña en Zürich.
Vele kenners dichten Jeroen Dubbeldam echter minstens zo grote kansen toe. Zijn topper SFN Zenith N.O.P. springt de hele week al als nooit tevoren en Dubbeldam zal extra gebrand zijn om ook de individuele Europese titel toe te voegen aan zijn imposante palmares. In Aken was Dubbeldam al vele malen succesvol: in 2001 won hij de Grote Prijs met De Sjiem, in 2006 werd hij met de Nederlandse equipe wereldkampioen in de Soers en afgelopen vrijdag kwam daar teamgoud bij.
Naar de derde plek is opgeschoven Romain Duguet met Quorida de Treho. Voor de 34-jarige Zwitser is het zijn eerste grote kampioenschap, maar in zijn Kannan-dochter heeft hij wel een absolute wereldtopper. Dit jaar won hij al de vijfsterren Grote Prijzen van Sankt Gallen en Parijs en sprong hij in meerdere landenwedstrijden foutloos.

Vrieling en Vleut jr.
De vierde plaats is voor voormalig klassementsleider Pénélope Leprévost met de fenomenale merrie Flora de Mariposa (v. For Pleasure). Zowel woensdag als donderdag waren zij de overtuigende nummer één, maar vrijdag liet één licht foutje hen terugvallen in het klassement. De vijfde plek wordt ingenomen door de Groningse topjockey Jur Vrieling met de vermogende schimmelhengst VDL Zirocco Blue N.O.P. (Mr. Blue x Voltaire). Voor Zirocco Blue is dit het eerste zomerseizoen op het allerhoogste niveau, maar eerder dit jaar liet hij in de Wereldbekerfinale al zien een kampioenschapspaard te zijn door als tiende te eindigen. In mei van dit jaar sprong Zirocco Blue onder Vrieling de twee rondes van de Grote Prijs van CHIO Aken zonder springfouten en noteerde de ruige schimmel alleen tijdfouten. Deze week is de elfjarige hengst van VDL Stud ook nog steeds niet in de buurt van het hout gekomen en verscheen alleen vrijdag een tijdfout op het scorebord.
Maikel van der Vleuten staat met VDL Groep Verdi TN N.O.P. op de twaalfde plaats, maar met 5,85 strafpunten nog steeds binnen een balk van Jeroen Dubbeldam en op iets meer dan een balk op Sergio Alvarez Moya.

Klik hier voor de startlijst.
Klik hier voor de individuele tussenstand.

Nederlandse deelname

Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P.
Jur Vrieling is met VDL Zirocco Blue N.O.P.

Lees hier alles over EK Aken.

Klik hier voor de fotoserie.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

10 reacties op “Jeroen Dubbeldam is dé Europees KAMPIOEN!

 • Ingrid j

  Wat een super rit van Jeroen Dubbeldam!! Zijn paard begeleiden om toch de ring in te gaan. Het publiek wat zich rustig houdt. Wat hebben ze bij de springsport toch een geweldig publiek.!!!!
  Genieten is dit…… Topruiter !

 • vincent vermeulen

  Beste ruiter aller tijden. Gefeliciteerd iedereen en wil graag iedereen van horses bedanken voor de live verslagen zodat we op afstand toch wat mee krijgen van dit alles.

 • marcel dufour

  Het wordt nu echt eens tijd dat wij uit de paardensport massaal naar de organisatie van Sportman van het jaar gaan schrijven want als Jeroen die titel dit jaar weer niet wint dan is er iets goed mis met die verkiezing!

 • Lenie

  WOW, WOW, WOW!!!
  Op het puntje van mijn stoel….
  Gefeliciteerd Jeroen en dank voor je prachtige ritten.
  En ook de andere oranje Ruiters’: capje af, het was fantastisch.
  Dank voor de vele uren spanning en sensatie…l en die bijna hartaanvallen…. Want tjonge, jonge….. Af en toe was het zwaar hier voor de buis…..!

 • MJ Kochx

  beste ambassadeur voor de sport

 • inge

  Helemaal eens Marcel, de kandidaat voor sportman van het jaar!!!!!! En Peter, een geweldige rapportage, met de foto’s en je commentaar!!! We hebben genoten van Jeroen en zijn topper. Wat een sport, wat een klasse.

 • Mikael

  Super en wat een klasse van zowel ruiter als paard. Dit is genieten en wat een beleving in die springsport. Kippenvel !

 • H. Paerels

  Sluit ik me helemaal bij aan, MJ Kochx!
  En wat een team en wat een coach …!!

 • H. Paerels

  Hoe lang is Rob Ehrens al geen bondscoach?!
  Wat een teamspirit, wat een vertrouwen…!

 • tony

  Er zijn veel competitieve ruiters maar weinig zoals Jeroen die het totaalpakket van de paardensport vanaf het rijden management verzorging en ieder detail van paard en sport onder de knie heeft. Hij heeft de zeldzame gave en feeling om een paard naar een hoger niveau te brengen. Dat heeft ie al genoeg bewezen. Een Grote proficiat voor een Grote ruiter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook