Ga naar hoofdinhoud

Matthias Rath steelt de show

Matthias Alexander Rath met Totilas
Sinds september rijdt Matthias Alexander Rath met vrachtwagens vol dressuurpaarden heen en weer tussen Schafhof en het Nederlandse Erp. In Vechta liet hij zien dat de training bij Sjef Janssen zich uitbetaalt.

Als eerste betrad de negenjarige Fürst Romancier (v. Fürst Heinrich) de baan in Vechta en wat een verschil was dat met vorig jaar. Rath en Fürst Romancier toonden aan dat de Nürnberger Burg Pokal een haalbaar doel is dit jaar. Ondanks dat de hengst veel tijd kwijt is aan dekken, lijkt de samenwerking tussen hem en Rath steeds beter te gaan vlotten.

De knappe, donkerbruine Bretton Woods (v. Johnson) showde zijn geweldige gangen en actieve achterbeen, al met al een veel harmonieuzer geheel met meer expressie dan voorgaande optredens. Volgens Rath heeft Bretton Woods veel aan kracht gewonnen sinds de trainingen bij Janssen en Anky van Grunsven.

Totilas (v. Gribaldi) kwam niet in actie in Vechta. De zwarte hengst heeft momenteel een kleine pauze. De afgelopen weken heeft hij zich vooral geconcentreerd om het dekken, waarbij hij een zeer lichte blessure op liep. De korte pauze was echter wel gepland, volgens Rath.

Bron: Horses / Ridehesten.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.