Ga naar hoofdinhoud

Maud Roosendaal wint eerste U25 Grand Prix

Archieffoto Maud Roosendaal, hier met Quint Foto: Melanie Brevink

Maud Roosendaal heeft afgelopen zondag op het internationale jeugdconcours in Bonheiden haar eerste Grand Prix in de klasse U25 gewonnen. De negentienjarige amazone moest haar overwinning wel delen met de Belgische amazone Emilie Conter die de barragerit van Roosendaal kopieerde. 

“Er stond beste wel een pittige proef”, blikt Maud terug op de wedstrijd waar zo’n 20 combinaties aan de start verschenen. De amazone uit Heelweg zadelde de 15-jarige Universo (Celano x Cash) voor haar proef, met wie ze nu drie jaar een combinatie vormt. Als zesde starter was zij de eerste die het parcours over 1,45m zonder fouten wist te volbrengen. Na haar lukte dat alleen Emilie Conter met de Indoctro-nazaat Fragile van ’t Paradijs, waardoor de barrage een tweestrijd werd.

Roosendaal moest in de barrage de spits afbijten en reed opnieuw een foutloze rit met Universo. In exact dezelfde tijd leverde Conter, de jongste dochter van Stephan Conter, dezelfde prestatie waarna de dames hun overwinning mochten delen.

Maud en Universo komen volgende week ook aan de start in Mierlo, en hopen daar een greep te doen naar de nationale titel. Vorig jaar wonnen ze al de KNHS-Roelofsen Raalte Jeugd Competitie bij de Young Riders.

Bron:Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook