Ga naar hoofdinhoud

Megan Laseur pakt bijna alle prijzen in top vier

De zestienjarige Megan Laseur won afgelopen zaterdag de KNHS VDB Cup voor junioren in Ambt Delden, maar daarnaast legde zij ook beslag op de derde en vierde plaats. Demi van Grunsven eindigde met San Serai (v. Stakkato Gold) als tweede.

“Soms zit het mee en soms zit het tegen, maar nu liep het allemaal heel erg fijn”, vertelde Megan Laseur. Parcoursbouw Jos Brinkman had voor de junioren een pittig parcours neergezet, waarover zes combinaties foutloos wisten te blijven. “Het was een parcours waarin de nodige technische problemen opgelost moesten worden en de hindernissen stonden ook hoog genoeg, maar gelukkig reed ik zelf ook goed”, vervolgde de zelfbewuste jeugdige amazone.

Op de vraag of er nu een kaderplaats voor haar in zit vertelde ze daarop te hopen. “Bondscoach Roelof Bril maakt na de Nederlandse Kampioenschappen in Mierlo daarover iets bekend. Deze drie top vier klasseringen zeggen niet dat ik nu ook in het kader kom. Alleen als ik heel goed mijn best blijf doen en in de aanloop naar het NK goede prestaties blijf boeken komt een plaats in het kader dichterbij”. Laseur won de wedstrijd met Zorah, werd derde met Georgia en vierde met Arielle.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook